neděle 6. října 2024

Vláda spolupracuje s ČVUT na posílení kyberbezpečnosti

Vláda spolu s ČVUT podepsaly memorandum ohledně spolupráce v oblasti kyberbezpečnosti.

Vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková a děkan FEL ČVUT Petr Páta podepisují memorandum o spolupráci v oblasti kyberbezpečnosti. (Foto: 14. 11. 2023)

Vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková a děkan FEL ČVUT Petr Páta podepisují memorandum o spolupráci v oblasti kyberbezpečnosti. (Foto: 14. 11. 2023)
Zdroj: Vláda ČR

  • Vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková a děkan FEL ČVUT Petr Páta podepisují memorandum o spolupráci v oblasti kyberbezpečnosti. (Foto: 14. 11. 2023)
  • Zdroj: Vláda ČR

Zlepšení kybernetické bezpečnosti by měla zajistit spolupráce mezi Úřadem vlády a Fakulty elektrotechnické ČVUT. Zástupci obou institucí podepsali memorandum o vzájemné spolupráci. Experti a expertky z FEL v příštím roce zmapují aktuální stav informační bezpečnosti na Úřadu vlády a pracovištích, která pod něj spadají.

Potřebujeme silného a nezávislého partnera s potřebnou expertízou v oblasti systému řízení informační bezpečnosti,” uvedla k memorandu vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková. Podotkla, že Fakulta elektrotechnická ČVUT dokáže zajistit specialisty a specialistky pro různé oblasti kybernetické bezpečnosti a řízení rizik a zároveň má zkušenosti se vzděláváním dospělých. „Spolupráci s Úřadem vlády vnímáme jako součást společenské odpovědnosti univerzity. Pracujeme na výzkumu a vývoji projektů, které mají veřejný dopad,” sdělil k podpisu memoranda jeho druhý signatář děkan FEL ČVUT Petr Páta.

Kromě školení by měl FEL poskytovat vládě také konzultace ohledně bezpečnostních strategií, postupů a technologií. Úřad vlády naopak nabídne studentům a studentkám FEL ČVUT možnosti absolvování stáží.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Vláda ČR

Související

457694760_1045270090934121_8797002143869048302_n
Domácí

Místní rozvoj potřebuje krizového manažera. Rakušan nasazuje Kulhánka

profimedia-0915902262
Domácí

Vláda pomůže obcím po povodních. Dostanou pozemky na novou výstavbu

kyberbezpečnost
Krimi AI

Roste počet kyberútoků. Jsou sofistikovanější díky AI

Lipavský
Domácí

Lipavský hodil Piráty přes palubu. Ministrem zahraničí ale zůstává dál