sobota 4. května 2024

Vejmelka v NHL kraloval, Kämpf skóroval

Gólman Karel Vejmelka zářil v brance Arizony. David Kämpf vstřelil gól proti Carolině.

Karel Vejmelka

Karel Vejmelka
Zdroj: Profimedia

  • Karel Vejmelka
  • Zdroj: Profimedia

Hokejisté Arizony ovládli první třetinu, během které překonali finského brankáře Kaapa Kahkonena hned třikrát. Český gólman Karel Vejmelka v dresu Arizony exceloval. Sedmadvacetiletý rodák z Třebíče inkasoval pouze jednou ve 28. minutě. Při přečíslení tři na dva nestačil na střelu Nicka De Simona. Coyotes si pojistili vítězství při risku New Jersey bez brankáře, Clayton Keller zvyšoval na 4:1. Gólman Karel Vejmelka si připsal 37 zásahů a stal se první hvězdou utkání.

Útočník Toronta David Kämpf vstřelil gól v utkání proti Carolině. Toronto mělo zápas skvěle rozehraný. Po třinácti minutách vyhrávalo 3:0. Do konce třetiny se jim ale náskok ztenčil na jediný gól, 3:2. Ve 43. minutě skóroval český útočník David Kämpf a Toronto vedlo 4:2. Ani dvougólové vedení Torontu k výhře nestačilo. Carolina vyrovnala dvěma góly při vabanku bez brankáře a sedm vteřin před závěrečným hvizdem poslala utkání do prodloužení. Zápas dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých uspěl pouze Jake Guentzel a rozhodl o výhře Caroliny.

Boston vyhrál duel s Philadelphií 6:5. Bruins sice prohrávali po třinácti minutách 1:2, ale i díky asistencím českých hráčů zápas otočili. David Pastrňák i Pavel Zacha si připsali po jedné asistenci. Zacha zaznamenal jednu nahrávku a prodloužil svou bodovou sérii na sedm zápasů (5+5).

Zdroj: nhl.com

Související

William Nylander rozhodl o výhře Toronta
Hokej NHL

Toronto vyrovnalo sérii s Bostonem

Toronto je na hraně vyřazení.
Hokej

Přestaň ku*** brečet. Nylander ostře okřikl spoluhráče

Zdeno Chára v dresu Bostonu.
Ostatní

Z hokejového ranaře Cháry je maratonec

profimedia-0864848111.jpg
Hokej

Hertl se stal největší hvězdou