Vejmelka se stal druhou hvězdou utkání, Nečas si připsal dvě asistence

Gólman Vejmelka předvedl 27 zákroků a dovedl Arizonu k vítězství. Martin Nečas dvěma body neodvrátil prohru Hurricanes.

Karel Vejmelka v brance Arizony

Karel Vejmelka v brance Arizony
Zdroj: Profimedia

  • Karel Vejmelka v brance Arizony
  • Zdroj: Profimedia

Karel Vejmelka vychytal vítězství Arizony nad Seattlem v prodloužení. Sedmadvacetiletý gólman se postavil do branky Arizony po jednozápasové pauze. Vejmelka si v utkání připsal 27 zákroků, za jeho záda pronikla jediná střela. Vejmelka vychytal desátou výhru v sezoně a stal se druhou hvězdou utkání. Coyotes vyhráli 2:1 po prodloužení.

„Byl to jiný zápas než obvykle, dlouho jsme čekali na gól,“ řekl Vejmelka. „Oni dostali první gól ... ale my jsme se skvěle do zápasu vrátili. Zblokovali jsme tolik střel, že to bylo skoro jako v play off.“

Martin Nečas zaznamenal v zápase Caroliny s Washingtonem dva kanadské body. V divoké přestřelce, ve které padlo třináct branek, nahrával český útočník na dva góly. Pětadvacetiletý Čech přihrával na čtvrtý gól Hurricanes, který znamenal upravení skóre na 4:3 ve prospěch Nečasova týmu.

Druhý bod si Nečas připsal v závěru třetí třetiny při risku bez brankáře. Nečas si na útočné modré vyměnil kotouč s Brentem Burnsem a následně ho poslal Sebastianu Ahovi, který vyrovnal na 6:6. Zápas dospěl do prodloužení, ve kterém ale branka nepadla. Utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byl úspěšný pouze Dylan Strome, který v páté sérii vystřelil Washingtonu vítězství 7:6.

Zdroj: nhl.com

Související

William Nylander rozhodl o výhře Toronta
Hokej NHL

Toronto vyrovnalo sérii s Bostonem

Toronto je na hraně vyřazení.
Hokej

Přestaň ku*** brečet. Nylander ostře okřikl spoluhráče

Zdeno Chára v dresu Bostonu.
Ostatní

Z hokejového ranaře Cháry je maratonec

profimedia-0864848111.jpg
Hokej

Hertl se stal největší hvězdou