čtvrtek 19. září 2024

Vánoční stromky všeho druhu na zámku Loučeň

Hledáte inspiraci, kde si užít předvánoční atmosféru? Zámek Loučeň celý prosinec nabízí speciální prohlídky. Mimo jiné se dozvíte, jak slavili Vánoce naše babičky či jaký je příběh vánočního stromku.

Zámek Loučeň

Zámek Loučeň láká na vánoční tradice
Zdroj: zamekloucen.cz

  • Zámek Loučeň láká na vánoční tradice
  • Zdroj: zamekloucen.cz

Na zámek Loučeň můžete přijít v době adventní i o Vánocích. V zámeckých komnatách je připravena zajímavá prohlídková trasa Příběh vánočního stromečku. Uvidíte více jak 20 různě nazdobených stromků a dozvíte se i to, jak se slavily Vánoce za první republiky, proč zapalujeme adventní svíce a jiné zajímavosti.

V každém pokoji je nainstalovaný jiný stromek, uvidíte například staročeský lidový, zavěšený špičkou dolů, secesní, alpský, viktoriánský či bondovský. Děti i dospělí si navíc poslechnou, jak se slavily křesťanské Vánoce za první republiky či proč se staví betlém. Ti nejmenší si budou moci odnést speciální dopis pro Ježíška.

Zámecký areál je otevřen denně od 10 do 17 hodin. V sobotu, neděli a o vánočních prázdninách se prohlídky konají denně od 11 do 16 hod a to vždy v celou hodinu. Jednotné vstupné je 250 Kč na osobu a obsahuje i vstupné do parku s labyrinty.

Související

Hrzánský palác
Domácí Tipy na výlety

Hrzánský palác se otevře veřejnosti 7. září

18883170512_d04ee788dc_c
Zahraniční

Vánoc se blíží. Venezuela křesťanské svátky posunula na 1. října

de90599c-ed29-4081-b62e-52c2be4f7668
Ostatní

Akce o posledním prázdninovém víkendu se vstupem zdarma

Hradozámecká noc 2024
Domácí Tipy na výlety

Hradozámecká noc 2024: Památky po celé republice se rozzáří pod hvězdami