Vánoce budou na blátě

Předpověď na tento víkend se v podstatě nemění, sníh na většině území vystřídá déšť a teploty budou atakovat deset stupňů.

obleva

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

Na bílé Vánoce můžete zapomenout. Pokud nebydlíte v Krkonoších nebo Beskydech, tak je pravděpodobné, že místo sněhu budou teploty stoupat k deseti stupňům s občasnými přeháňkami. Předpověď na víkend se téměř nemění. V sobotu budou nejvyšší denní teploty od 6 °C až 10 °C. V noci na Štědrý den dokonce budou na některých místech teploty atakovat 7 °C. Nejtepleji bude v Praze a Jihomoravském kraji.

I na první svátek vánoční bude počasí připomínat spíše podzim než Vánoce. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 5 °C do 9 °C, na Moravě místy kolem 4 °C. V noci z neděle na pondělí se budou držet teploty nad nulou, kolem 3 °C.

Na Štěpána bude ještě tepleji než na Boží hod. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 6 °C do 10 °C. Během dne se budou vyskytovat přeháňky na většině území republiky. V noci na horách budou srážky smíšené nebo sněhové.

Ani na Silvestra by noční teploty neměly klesnout pod nulu. Denní teploty by se na poslední den roku měli pohybovat kolem 6 °C.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: ČHMÚ

Související

Podzim
Domácí

Sychravé počasí ještě vystřídají teploty dosahující až k dvacítce

bouřka
Domácí Počasí

Září přineslo rekordní deště a nadprůměrné teploty

ranní mrazíky
Domácí

Ochlazení je tady. Příští týden přinese nízké teploty a četné přízemní mrazíky

podzim-ilustrační foto
Domácí

O víkendu se objeví přízemní mrazíky