středa 3. července 2024

V Lázních Darkov se začínají léčit také děti

Karvinské Lázně Darkov otevřely nový léčebný ústav, ve kterém se budou léčit děti s pohybovými a neurologickými problémy.

1 (2)

V Lázních Darkov začínají léčit i děti
Zdroj: Lázně Darkov

  • V Lázních Darkov začínají léčit i děti
  • Zdroj: Lázně Darkov

Nový Odborný léčebný ústav pro děti nabízí nejmodernější metody včetně špičkové robotické rehabilitace. Lázně Darkov na jeho přípravě pracovaly čtyři roky.

„Řadu našich unikátních robotických přístrojů je možné využít pro děti, které dokážeme úspěšně léčit s využitím moderní přístrojové dětské rehabilitace,“ řekla generální ředitelka Lázní Darkov Pavlína Filipi.

V karvinských lázních se novou robotickou rehabilitací mohou léčit děti od dvou let. Léčba je určena pro pacienty přes zdravotní pojišťovnu i samoplátce. V léčebném ústavu může s dětmi pobývat i jejich doprovod.

Lázně Darkov získaly za robotickou rehabilitaci evropské ocenění za inovativní léčbu robotickými přístroji. Nabízí také unikátní metodu TheraSuit. Jedná se o neurorehabilitační cvičení ve speciálním oblečku, který vytváří novou paměťovou stopu – tedy informaci o tom, jak provést daný pohyb. Během rehabilitace tady využívají také trénink se závažím ve speciální kleci.

V Darkově se léčí pacienti s nemocemi nervového a pohybového ústrojí, ale taky se stavy po úrazech, neurochirurgických či ortopedických výkonech nebo po dětské mozkové obrně.

Autor: Emil Mikuš

Související

dítě pláž
Světové dny

Den hraní v blátě

C_frymburk-avond_1808
Domácí

Z jihočeského Frymburku jsou lázně. Tento status posvětilo ministerstvo

abduction-vs-kidnapping
Zahraniční

Rusové nabízí k adopci ukrajinské děti. Musí se vrátit k rodinám, hřímá Bílý dům

zrněné dítě v Gaze
Domácí

Násilí napáchané na dětech dosáhlo loni extrémní úrovně