středa 26. června 2024

USA zasáhne vlna veder. Místy bude více než 38 stupňů

Nebezpečná vedra zasáhnou Spojené státy.

vlna veder USA

Ilustrační foto.
Zdroj: Rawpixel

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Rawpixel

Spojené státy čeká tento týden extrémní vlna veder, která zasáhne především oblasti Středozápadu a severovýchodu. Meteorologové varují před teplotami přesahujícími 38 stupňů a doporučují lidem připravit se na zvýšené nebezpečí.

Již o víkendu zasáhla vlna veder jižní státy USA a očekává se, že během tohoto týdne se situace ještě zhorší. Podle meteorologů bude 22 milionů lidí čelit teplotám přesahujícím 37,5 stupňů, zatímco 265 milionů lidí zažije teploty okolo 27 stupňů. Celkem 58 milionů lidí bylo varováno před extrémním horkem.

Národní meteorologická služba (NWS) upozorňuje, že vlna veder může trvat celý týden a zasáhnout široké oblasti od Texasu až po Maine. Nejvyšší teploty jsou očekávány ve středozápadních státech, s postupným rozšířením do severovýchodních států v úterý.

Meteorologové nabádají, aby lidé zůstali uvnitř klimatizovaných prostor a omezili venkovní aktivity během nejteplejších částí dne. Dále doporučují pít hodně vody, nosit lehké oblečení a vyhýbat se používání sporáku a trouby. Extrémní horko může způsobit vážné zdravotní problémy, jako je úpal a vyčerpání z horka. Příznaky zahrnují silné pocení, únavu, slabý puls a závratě.

Autor: Šimon Mitro

Související

profimedia-0884779089
Zahraniční

Definitivní tečka za aférou WikiLeaks. Assange se přiznal a je volný

GQ-ZxtTWcAAB78V
Zahraniční

Červená linka se rozezněla. Po více než roce spolu mluvili ruští a američtí ministři

Tento pandí pár ze zoo ve Washingtonu je již od listopadu v Číně
Zahraniční Fauna

Do Washingtonu se vrátí pandy

GQ5AIW-XkAAA9ab
Zahraniční

Assange je volný! Místo trestu smrti ho Velká Británie pustila na svobodu