čtvrtek 2. května 2024

Únor na streamu: Hraný Poslední vládce větru i seriáloví Pan a paní Smithovi

V kinech bude v únoru živěji než na streamu. Přesto se několik zajímavých premiér, především z dílny Applu, dočkáme.

Avatar: Legenda o Aangovi

Záběr ze seriálu Avatar: Legenda o Aangovi
Zdroj: Netflix

  • Záběr ze seriálu Avatar: Legenda o Aangovi
  • Zdroj: Netflix

Zatímco v kinech se v únoru najde film téměř po každého a navíc dorazí velkolepá druhá část Duny, tak na streamovacích službách je únor bez velkých premiér. Druhý měsíc roku navíc dobíhají lednové premiéry, jako čtvrtá řada True Detetcive či váleční Vládcové nebes, takže streamovací služby si větší hity nechávají na březen a další měsíce.

Prvním tipem je 2. února akční série Mr. & Mrs. Smith z dílny Amazon Prime. Seriálová verze nebude přesnou kopií akčňáku s Bradem Pittem a Angelinou Jolií z roku 2005. Na rozdíl od filmu, v seriálu o sobě nájemní vrazi ví předem, vezmou se a společně vraždí a dělají na špionáži. Manželský pár ztvárnili Donald Glover a Maya Erskine. Za seriálem stojí Glover se scenáristkou Francescou Sloane, kteří společně pracovali na sérii Atlanta. První řada nabídne osm epizod.

Jediná velká seriálová premiéra na HBO Max bude 8. února druhá řada kriminálního thrilleru Tokyo Vice, v níž se vrátí americký novinář s tváří Ansela Elgorta do tokijského podsvětí 90. let. Navrátí se také Ken Watanabe, Rinko Kikuchi či Rachel Keller.

Na Valentýna přispěchá životopisná série The New Look o životě módního návrháře Christophera Diora. Jeho návrhy ho vynesly na vrchol a pomohly mu z pomyslného módního trůnu sesadit návrhářku Coco Chanel. Diora si v dobovém seriálu od Applu zahrál Ben Mendelsohn. Coco Chanel ztvárnila Juliette Binoche. V seriálu se objeví také John Malkovich či Maisie Williams, známá jako Arya ze Hry o trůny. Premiéra 14. února.

Jen o pár dnů později přispěchá Apple s dalším seriálem. Tentokrát se jedná o nervy drásající sci-fi Constellation s Noomi Rapace v hlavní roli. Ta ztvární astronautku, jež se po katastrofě ve vesmíru vrací zpátky na Zemi a zjišťuje, že některé důležité části jejího života zmizely. Rozhodne se proto odhalit skrytou pravdu o tajemstvích vesmírného cestování a získat zpět všechno, co ztratila. Premiéra 21. února.

Dne 22. února dorazí na Netflix velkolepý Avatar: Legenda o Aangovi. Jde o hranou adaptaci stejnojmenného seriálu. Kvality by měl zaručit návrat původních tvůrců. Mladík zvaný Avatar musí ovládnout čtyři živly, aby zachránil svět, který se zmítá ve válce. A taky porazil kruté nepřátele, kteří ho chtějí za každou cenu zastavit.

Autor: Šimon Mitro

Související

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Záběr ze seriálu Fallout.
Film a TV Streaming

Duben na streamu: Herní Fallout, lživý Ripley a historický Franklin

HBO Max
Film a TV Streaming

HBO Max se od května změní na Max. Nabídne i Olympijské hry

Přejmenovaná služba HBO Max
Film a TV Streaming

Sdílení účtů zakáže i HBO Max