čtvrtek 2. května 2024

Leden na streamu: Nový Temný případ a nástupce Bratrstva neohrožených

Každý lednový týden nabídne minimálně jednu zajímavou seriálovou či filmovou novinku na streamovacích službách.

Vládcové nebes

Austin Butler v minisérii Vládcové nebes
Zdroj: Apple TV+

  • Austin Butler v minisérii Vládcové nebes
  • Zdroj: Apple TV+

Lednový přehled streamovacích premiér započne Netflix, jenž od 4. ledna uvádí jeden z nejlépe hodnocených španělských filmů loňského roku. Dobrodružné drama podle skutečných událostí vypráví o pádu letadla do srdce jihoamerických And v roce 1972. Nehodu přežilo pouze 29 ze 45 cestujících. Snímek Sněžné bratrstvo vyprávějící o boji na život a na smrt v nehostinných podmínkách má nadšené ohlasy kritiků.

Recenzentský server Rotten Tomatoes hlásí průměrné hodnocení 8,0 z 10 po 70 recenzích. Španělé snímek vyslali i do boje na Oscary. Na evropských filmových cenách si film došel pro cenu za nejlepší masky a vizuální efekty.

Dne 9. ledna bude na portálu iVysílání dostupný první díl očekávaného tuzemského seriálu Adikts od režiséra předloňského hitu BANGER. Adama Sedláka. Šestidílná série vypráví o pětici studentů adiktologie, kteří se rozhodnou vyzkoušet drogy, které by mohly na chvilku vyřešit problémy každého z nich.

Experiment má ale jeden podstatný háček. Účinek drog se u všech stane permanentním. Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ vedou mladé hrdiny až na hranu jejich možností, ale i sil. A to vše v situaci, kdy je v zemi zřízena funkce drogového koordinátora, který k drogové problematice přistupuje s maximální tvrdostí…“ uvádí oficiální synopse. Televizní premiéra na ČT1 se uskuteční 24. ledna.

Od 10. ledna bude na Disney+ nový seriál ze světa Marvelu s názvem Echo. Postava se poprvé divákům představila v minisérii Hawkeye. Seriál naváže na konec Hawkeye, kde se Echo rozhodne pomstít smrt svého otce. Mělo by jít o první seriál od Marvelu, který bude mít drsnější tóny a krvavější akci. V šestidílné minisérii se vrátí v roli Kingpina také Vincent D'Onofrio.

Zábavnou akční podívanou nabídne 12. ledna Amazon Prime. Ve filmu Role Play si Kaley Cuoco alias Penny z Teorie velkého třesku střihla roli nájemné vražedkyně, jež žila poklidný život se svými dvěma dětmi a milujícím manželem, dokud její pracovní náplň její muž neodhalil.

HBO Max si na 14. ledna připravilo premiéru čtvrté sezóny kriminální série Temný případ. Tentokrát se diváci vypráví do nehostinné Aljašky, kde Jodie Foster pátrá po brutálním vrahovi. Podle prvních recenzí zámořských kritiků se čtvrtá řada extrémně povedla. Na Rotten Tomatoes je zatím 18 recenzí s neuvěřitelným průměrným hodnocením 9,0 z 10.

Další zajímavě vyhlížející celovečerák představí 19. ledna Netflix. Dobrodružný sci-fi film Kuchyně je zasazen do Londýna blízké budoucnosti. „Izi má konečně šanci vypadnout z Kitchen, jedné z posledních chudinských londýnských čtvrtí. Když ale potká malého Benjiho, čeká ho těžká volba,“ zní nicneříkající popisek Netflixu. Upoutávky lákají na drsné realistické sci-fi. Jde o první režijní počin herce Daniela Kaluuyi.

Lednové tipy zakončují dlouho očekávaní Vládcové nebes z dílny Apple TV+. Jde o nástupce válečných minisérií Bratrstvo neohrožených (2001) a Pacifik (2010). Tentokrát se diváci podívají zblízka na letecké bitvy během druhé světové války. V hlavních rolích se představí Barry Keoghan a Austin Butler. Premiéra devítidílné série je stanovená na 26. ledna.

Autor: Šimon Mitro

Související

Marvel
Světové dny

Den superhrdinů

Martin Hofmann a Albert Čuba v minisérii Vedlejší produkt
Film a TV

Diváci se dostanou na hranu zákona v minisérii Vedlejší produkt

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Mužské osazenstvo 13. řady StarDance.
Film a TV

StarDance odhalilo účastníky. Zatančí Hartl, Vondráčková i Blažek