sobota 18. května 2024

Ujfaluši nadaboval hvězdného fotbalistu v novém Asterixovi

Bývalého fotbalového obránce Tomáše Ujfalušiho uslyší diváci ve filmu Asterix a Obelix: Říše středu.

Záběr z filmu Asterix a Obelix: Říše středu

Záběr z filmu Asterix a Obelix: Říše středu
Zdroj: Pathé Films

  • Záběr z filmu Asterix a Obelix: Říše středu
  • Zdroj: Pathé Films

Nový film ze světa Asterixe a Obelixe vstoupí do kin už ve čtvrtek 2. února. V českém znění uslyší diváci řadu známých herců včetně jednoho „neznámého“ hlasu. Bývalý fotbalový obránce Tomáš Ujfaluši nadaboval v novém Asterixovi fotbalovou legendu Zlatana Ibrahimoviće, který si ve snímku střihl roli římského vojáka Antiviruse.

Myslím si, že je to podstatně lehčí než ho bránit na hřišti, tam to bylo opravdu o hodně těžší,“ komentoval svůj dabérský debut Ujfaluši, který se se Zlatanem několikrát utkal na hřišti. „V dabingovém studiu jsem si to ale užil a už se těším do kina na film,“ dodal bývalý fotbalista.

Kromě Ujfalušiho ve snímku uslyšíme Michala Suchánka (Asterix), Michala Novotného (Obelix), Martina Stránského (Julius Caesar) a Jakuba Koháka, který namluvil jednu z nových hlavních rolí, postavu Popkornise.

Asterix a Obelix se na plátna kin vracejí po více než deseti letech v pátém celovečerním snímku s podtitulem Říše středu. Tentokrát se vydávají až do daleké Číny, kde dvojice nerozlučných Galů zachraňuje čínskou císařovnu i celou zemi. Jde o první hraný celovečerní film z tohoto světa, ve kterém Obelixe neztvárnil Gérard Depardieu. Role se zhostil Gilles Lellouche, který byl sedmkrát nominovaný na prestižní francouzskou filmovou cenu César.

Jak to Ujfalušimu šlo v dabingovém studiu se můžete podívat níže.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Bioscop

Související

Ibrahimovič během rozlučky na stadionu San Siro
Fotbal

Ibrahimovič ukončil fotbalovou kariéru