pátek 20. září 2024

Učitelky ze školky v Klášterci stojí před soudem, krutě zacházely s dětmi

Soud v Chomutově se od pondělí zabývá neobvyklým případem. Trojice učitelek z mateřské školy v Klášterci nad Ohří čelí obžalobě z nepřiměřeně hrubého chování k dětem. Podle obžaloby na děti neúměrně až hystericky křičely a hrubě se k nim chovaly.

childrens-eyes-1914519_960_720

Ilustrační foto
Zdroj: pixabay.com

  • Ilustrační foto
  • Zdroj: pixabay.com

Učitelky se svého jednání dopouštěly zejména na dětech s různým postižením a úmyslně ohrožovaly jejich rozumový a citový vývoj. Jedna z nich například zadávala dětem úkoly, které nemohly splnit, a když je nesplnily, nechávala je nehnutě sedět, aby si nemohly hrát. Učitelka údajně dětem v koupelně školky namáčela hlavu do studené vody, další zase děti nutila k jídlu, dokud se nepozvracely.

Další učitelka brala děti do svého kabinetu, kde s nimi zůstala sama. Když děti z kabinetu vycházely, byly rozrušené, zpocené, pomočené a měly otlaky na rukou. Rodiče mluvili také o vulgárních nadávkách dětem a bití.

Případ se dostal na veřejnost před více než třemi lety, následně se jím na popud rodičů jednoho z dětí začala zabývat policie.

Ředitelka Mateřské školy Klášterec nad Ohří Jitka Vlková veřejně sdílela prohlášení, ve kterém popřela, že by se něco podobného ve školce mohlo dít.

"V návaznosti na šíření řady nepravdivých informací zejména prostřednictvím sociálních sítí prohlašuji, že v současné době není proti Mateřské škole vedeno žádné trestní stíhání. Probíhá šetření Policie ČR ve věci obvinění některých soukromých osob, ke kterému se blíže nemohu vyjadřovat,“ uvedla ředitelka.

Sdělila také, že v MŠ Stonožka za dobu svého působení ve funkci neobdržela žádnou stížnost na učitelky. „Vážení rodiče, ubezpečuji Vás, že k žádnému protiprávnímu jednání v MŠ Stonožka nedocházelo, ani nedochází. Neděje se zde nic, co by negativně ovlivňovalo vzdělávání Vašich dětí. Všechny učitelky v MŠ Stonožka jsou kvalifikované zkušené profesionálky, které se věnují Vašim dětem podle jejich potřeb a zájmů, přistupují k nim individuálně, chovají se přívětivě,“ upřesnila ředitelka a požádala rodiče, aby nepodléhali dezinformacím. Později už věc odmítla komentovat.

Související

8250057274_9c7a5eb7e0_b
Zahraniční Školství

Švédské děti půjdou do školy o rok dříve, doposud nastupovaly až v sedmi letech

vězení
Krimi

Američtí manželé brutálně týrali syny. Dohromady mají strávit ve vězení 150 let

kindergarten-2204239_1280
Ostatní

Je vaše dítě psychopat? Poznat to můžete už ve školce

soudce
Krimi

Matka své syny bila a zavírala do sklepa. Jde na šest let do vězení