sobota 18. května 2024

Tři muži čelí doživotnímu trestu. Unesli sedmnáctiletého chlapce

Výkupné v podobě půl milionu dolarů požadovali tři muži za sedmnáctiletého mladíka, kterého unesli 18. září.

profimedia-0674748592

Ilustrační foto.
Zdroj: Profimedia

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Profimedia

Dne 18. září unesla trojice mužů sedmnáctiletého mladíka v Highlandu v Kalifornii. Americké ministerstvo spravedlnosti uvedlo, že mladík jel ve svém voze, zatímco do něj trojice úmylsně nabourala. Následně ho chytili a násilím ho naložili do svého vozidla. Vyšetřovatelé identifikovali tři muže jako Fidela Jesúse Patina Jaimese (22 let), Jaira Tomáse Ramose Domíngueze (26 let) a Ezequiela Félixe Lópeze (27 let).

Ještě téhož dne matka chlapce obdržela hovor z mexického telefonního čísla. Volající požadoval, aby doručila 500 tisíc dolarů na neurčené místo v Nogales v Mexiku. Krátce po telefonním hovoru obdržela video, na kterém byl její syn na zadním sedadle vozidla Jeepu.

Ve videu mladík začal předčítat naaranžovanou zprávu, v níž tvrdil, že jeho otec svými činy v New Yorku způsobil unesení. Podle federálního svědectví únosci přinutili chlapce říci, že „jeho otec věděl, co ukradl“. Únosci ve videu používali emotikony s ďáblem, aby zablokovali pohled z oken. Když výkupné nebylo zaplaceno, podezřelí hrozili, že začnou odřezávat části těla uneseného mladíka. Později snížili výkupné na 100 tisíc dolarů.

FBI nakonec vystopovala podezřelé v Motelu 6 ve městě Santa Maria. Podle svědectví použili při policejní akci záznam z dveřní kamery k identifikaci vozidla použitého při havárii a porovnali ho s vozidlem, které bylo nabízeno na Facebook Marketplace. Dne 22. září vyšetřovatelé provedli razii v místnosti, kde se skupina zdržovala. V motelovém pokoji policie zatkla tři muže, z nichž jeden byl ozbrojený pistolí. Vyšetřovatelé našli teenagera ležícího na zemi v rohu pokoje. Tři muži byli obviněni z únosu, za což hrozí až doživotní trest odnětí svobody.

Jen málo věcí může být pro rodiče tak terorizující jako unesení a držení vašeho dítěte jako rukojmí s hrozbou fyzického mučení,“ uvedl státní zástupce Spojených států Martin Estrada. „Společně s FBI a našimi místními partnerskými orgány jsme rychle jednali, abychom zachránili oběť a dostali únosce před soud. Chválím agenty a policisty za jejich hrdinské úsilí o osvobození oběti a zabránění katastrofě.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: CBS News

Související

GNx1ovybUAAKHXT
Zahraniční

Kim zase pohrozil sousedům. Do moře vypálil několik střel

441195519_3583166208600396_1703574700175259847_n
Zahraniční

Zelenskyj je zklamán z Ameriky. Celý svět podle něho může za Rusy u Charkova

profimedia-0873757468
Zahraniční

Po ničivé bouři v Houstonu zemřeli čtyři lidé. Statisíce Američanů jsou bez proudu

drogy
Zahraniční Drogy

Přes 320 tisíc dětí v USA ztratilo rodiče kvůli předávkování drogami během deseti let