čtvrtek 19. září 2024

Trenér Ivan Hašek přežil grilování výboru, u reprezentace pokračuje

Výkonný výbor vyjádřil nespokojenost se zápasem v Gruzii, odvolání trenérského štábu ale neřešil. Stejně postupoval i u jednadvacítky

profimedia-0907186296.jpg

Pokračuje. Ivan Hašek zůstává, Výkonný výbor FAČR jej kritizoval, o odvolání ale neuvažoval.
Zdroj: profimedia

  • Pokračuje. Ivan Hašek zůstává, Výkonný výbor FAČR jej kritizoval, o odvolání ale neuvažoval.
  • Zdroj: profimedia

Ivan Hašek šel společně s novým sportovním manažerem reprezentace Tomášem Hübschmanem v úterý na kobereček, k žádné změně na trenérských postech ale nedochází. Výkonný výbor FAČR vyjádřil nespokojenost, o případném odvolání se ale nemluvilo. A stejně se v podstatě vyřešil propadák s Dánskem (0:5) u jednadvacítky a jeho trenéra Suchopárka.

„Výbor vyjádřil výraznou nespokojenost se zářijovým zápasem v Gruzii. Zdůraznil důležitost výsledků, výkonů i herního projevu v rámci říjnových zápasů proti Albánii a Ukrajině,“ zní nudné vyjádření výboru a zcela stejné vyšlo i směrem k jednadvacítkám. Jen se Gruzie vyměnila za Dánsko a názvy soupeřů na Wales a Litvu.

Ivan Hašek neuspěl se svým týmem na nedávném Euru, kde získal jediný bod a neuchvátil ani herním projevem. Hrubě se mu nepovedl vstup do Ligy národů, v Gruzii po ostudném výkonu Češi prohráli 1:4. Krk mu nejspíš zachránil bojovný výkon v domácím utkání s Ukrajinou a vítězství 3:2.

„Návrh na vyjádření nedůvěry trenéru Ivanu Haškovi nikdo nevznesl. Trenér i sportovní manažer odpověděli na všechny otázky, které jim členové výkonného výboru položili, a k hodnocení posledního dvojutkání se postavili velmi sebekriticky," řekl mimo jiné k jednání předseda Petr Fousek přes svazový web.

Autor: Evžen Zavadil

Související

profimedia-0754523760.jpg
Fotbal Chance liga

Křídelník Ekpai se vrací do ligy. Uspěl na testech v Českých Budějovicích

profimedia-0909716807.jpg
Fotbal Liga mistrů

City obranu Interu neprorazilo a tak má pouze bod, Celtic doma rozdrtil Slovan

profimedia-0896196307.jpg
Fotbal Změna majitele

Zbrojovka má konečně nového majitele, Regionální hospodářskou komoru Brno

profimedia-0909046659.jpg
Fotbal Liga mistrů

Po 19 letech. Sparta rozjede Ligu mistrů na Letné se Salcburkem