Tetris má vítěze. Třináctiletý teenager je první, kdo hru dohrál

„Necítím prsty“ volal s nadšením třináctiletý Američan, když jako první na světě dohrál Tetris.

Tetris

Tetris
Zdroj: Flickr

  • Tetris
  • Zdroj: Flickr

Poprvé za 34 let od uvedení má Tetris vítěze. Stal se jím třináctiletý teenager z americké Oklahomy. Náctiletému Willu Gibsonovi se jako prvnímu podařilo hru dokončit. Svůj impozantní úspěch nahrál a sdílel na YouTube. Ve videu si kdokoliv může prohlédnout, jak po dobu 38 minut manipuloval s jednotlivými tvary až se dostal na level 157, kdy hra zamrzla.

Vince Clemente, prezident asociace Classic Tetris World Championship, uvedl, že dohrání hry bylo ještě donedávna považováno za nemožné. Původně se Tetris objevil jako počítačová hra v roce 1984, ale skutečný boom nastal v roce 1989, kdy byl vydán pro Nintendo Entertainment System současně s přenosnou konzolí Nintendo Game Boy.

Po dokončení hry Will slavnostně zvolal: „Ó můj bože. Necítím prsty.“ Dříve hráči končili u úrovně 29, kdy tvary padají tak rychle, že je hráči nemohli stíhat. Gibson však využívá inovativní techniky, jako „hypertapping“, kdy hráči používají i směrové šipky a nejenom pravou a levou. „Pokud si něco stanovíte a opravdu na tom budete pracovat, tak toho pravděpodobně dosáhnete, když se budete dostatečně snažit,“ vzkazuje Will nejenom ostatním hráčům.

Autor: Šimon Mitro

Související

kostra
Zahraniční Zajímavosti

Archeologové odhalili více než 50 zachovalých koster Vikingů

znakový jazyk
Světové dny Zajímavosti

Den znakového jazyka

Martin Freeman jako Bilbo Pytlík.
Světové dny

Den hobitů

Johnny Depp jako pirát Jack Sparrow
Světové dny

Den pirátské mluvy