Tesle se dařilo. Čtvrtletní čísla překonala očekávání

Automobilce Tesla se v závěru minulého roku dařilo. V budoucnu se chystá snižovat cenu aut.

tesla

Ilustrační foto
Zdroj: Pixabay.com

  • Ilustrační foto
  • Zdroj: Pixabay.com

Příjmy společnosti v posledním čtvrtletí minulého roku překonaly očekávání, překonaly částku 24,3 miliard dolarů. To je v historii značky vůbec nejvíc. Důležitou informací při prezentaci výsledků bylo, že cena prodávaných aut klesá, dostupnost je totiž podle vedení formy klíčem k dalšímu růstu.

Letos chce Tesla vyrobit 1,8 milionu aut. „Pokud bude rok bezproblémový, bez nějakého velkého přerušení dodavatelského řetězce nebo masivního problému, máme potenciál udělat letos dva miliony aut. Myslím, že by po nich i byla poptávka,“ vysvětlil šéf Tesly Elon Musk.

V poslední době se také hodně hovořilo o souběhu Muskových rolí v Tesle a ve vedení Twitteru. Po převzetí sociální sítě akcie automobilky klesly tak, že Muska stály pozici nejbohatšího člověka světa . Podnikatel ale vnímá spojení prezentoval jako výhodu. „Twitter je ve skutečnosti neuvěřitelně mocný nástroj pro zvýšení poptávky po Tesle. Doporučuji všem společnostem z automobilového průmyslu, aby používaly své účty na Twitteru zajímavým, informativním a zábavným způsobem, který pomůže zvýšit prodeje, stejně jako se to podařilo společnosti Tesla,“ vysvětlil.

Akcie Tesly po zveřejnění čísel reagovaly pětiprocentním růstem.

Zdroj: CNBC.com

Související

profimedia-0917090868
Zahraniční

Trump se vrátil na místo atentátu. Po svém boku měl poprvé i Muska

Tesla Y
Ekonomika Elektromobily

Elektromobily v Česku nabírají na síle, v EU slábnou

Ilustrační foto
Zahraniční

Spojené státy chtějí zakázat použití čínských a ruských technologií v autech

GXjkf_NXIAErbGF
Zahraniční

Na Trumpa chtěl střílet podporovatel Ukrajiny. Atentát plánoval dlouhou dobu