Sussexové parazitují na smrti princezny Diany. O pronásledování lhali

Netrvalo to dvě hodiny, nepronásledovalo je šest aut, nikomu nehrozila smrt. Tak by se dalo shrnout údajné pronásledování Meghan a Harryho v ulicích New Yorku.

32af21aa007d417ca29176edccc807a1_lg

Po údajné honičce s paparazzi nevypadala Meghan příliš vyděšeně.
Zdroj: TMZ

  • Po údajné honičce s paparazzi nevypadala Meghan příliš vyděšeně.
  • Zdroj: TMZ

Velmi dramaticky vypadal popis incidentu Meghan a Harryho s paparazzi. Dvouhodinová automobilová honička, která prý ohrozila další auta, chodce i policisty a mohla skončit tragédií, se podle mluvčí vévodkyně a vévody ze Sussexu odehrála v noci po udílení cen Women of Vision Awards. Pár jel v autě společně s Meghaninou matkou Doriou Ragland.

"Neprosné pronásledování trvající více než dvě hodiny vyústilo v několik hrozících kolizí s dalšími řidiči na silnici, chodci a dvěma důstojníky newyorské policie," stojí v oficiálním prohlášení páru. "I když je veřejně známá osoba spojena s určitým zájmem veřejnosti, nikdy by to nemělo být na úkor něčí bezpečnosti," doplnili.

Jenže všechno bylo trochu jinak. Podle newyorské policie odjela trojice z akce v soukromém bezpečnostním vozidle s policejním doprovodem. Jezdili asi hodinu po městě, protože chtěli paparazzi setřást. Policie je pak eskortovala do 19. policejního okrsku na Upper East Side. Pak člen ochranky Sussexů zastavil taxík. Ten na chvíli uvízli za popelářským vozem, toho paparazzi využili a začali fotit

Podle řidiče taxíku je pak paparazzi sledovali ve dvou autech. Když si toho ochranka páru všimla, nařídila taxikáři, aby se vrátil na policejní stanici. Policie pak zablokovala dopravu v oblasti a posádka odjela s policejním doprovodem a bez paparazzi v závěsu.

Mluvčí newyorského policejního oddělení potvrdil, že policisté v úterý večer pomáhali ochrance páru, ale také nezmínil incident jako honičku. "Bylo tam mnoho fotografů, kteří ztěžovali jejich přepravu. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu dorazili na místo určení a nebyly hlášeny žádné kolize nebo nebezpečné situace," uvedl mluvčí Julian Phillips.

Starosta Eric Adams také incident zpochybnil. "Bylo by pro mě těžké uvěřit, že došlo k dvouhodinové honičce ve vysoké rychlosti. I desetiminutové pronásledování by v ulicích New Yorku bylo extrémně nebezpečné.“

Mluvčí Sussexů odmítla nové informace komentovat. Spekuluje se ale o tom, že si Meghan a Harry chtěli zajistit pozornost parazitováním na smrti lady Diany, která zemřela poté, co ji pronásledovali paparazzi.

Související

PAM191121_DEFAULT2GettyImages-114607090
Ostatní

Lesk a bída Hollywoodu. Pamela popisuje ve své knize vzestupy i pády

Princ Harry a Meghan Markle v sérii od Netflixu
Zahraniční

Princ Harry nemá nárok na policejní ochranu v Británii. Ani kdyby ji platil

Princ Harry a Meghan Markle v sérii od Netflixu
Zahraniční

Šest aut s paparazzi prý dvě hodiny pronásledovalo Meghan a Harryho

hugo_pic
Zahraniční

Korunovace Karla III. vyjde na stamiliony korun, přijde i královnin exmanžel