neděle 5. května 2024

Suchánek míří do NHL

Hokejový gólman Tomáš Suchánek podepsal kontrakt s Anaheimem.

Gólman Tomáš Suchánek

Gólman Tomáš Suchánek
Zdroj: San Diego Gulls

  • Gólman Tomáš Suchánek
  • Zdroj: San Diego Gulls

Další český brankářský talent míří mezi hokejovou elitu. Dvacetiletý Suchánek podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu s Anaheimem. Kontrakt nabyde platnosti od příští sezony. Suchánek ukazuje, že i nedraftovaný hokejista může podepsat smlouvu s klubem v NHL. K podpisu smlouvy mu pomohly výborně odchytané zápasy na farmě Anaheimu. Suchánek si ve své první profesionální sezóně v dresu San Diego Gulls připsal v 21 zápasech bilanci 12-6-3, dvě čistá konta a průměr 2,56 gólu na zápas.

Přerovský odchovanec skvěle zachytal i na juniorském šampionátu. Suchánek se stal na juniorském mistrovství světa do 20 let v roce 2023 hrdinou českého týmu a velkou měrou přispěl ke stříbrné medaili. Navíc byl vybrán do All-Star šestky turnaje.

Suchánek by tak mohl navázat na dalšího mladého českého brankáře, který působí v Anaheimu, Lukáše Dostála. V týmu by se mohl potkat i s Radkem Gudasem.

Suchánek si ve své první profesionální sezóně v dresu San Diego Gulls připsal v 21 zápasech bilanci 12-6-3, dvě čistá konta a průměr 2,56 gólu na zápas.

Související

William Nylander rozhodl o výhře Toronta
Hokej NHL

Toronto vyrovnalo sérii s Bostonem

Toronto je na hraně vyřazení.
Hokej

Přestaň ku*** brečet. Nylander ostře okřikl spoluhráče

Zdeno Chára v dresu Bostonu.
Ostatní

Z hokejového ranaře Cháry je maratonec

profimedia-0864848111.jpg
Hokej

Hertl se stal největší hvězdou