pátek 18. října 2024

Středočeský kraj podle starostky Lašovic ignoruje prosby o pomoc

Už víc než rok se snaží starostka Lašovic Adéla Jirásková setkat se středočeskou hejtmankou Petrou Packovou kvůli lávce, která je v havarijním stavu. Naposledy ji kontaktovala před měsícem. Teď to proto zkouší formou otevřeného dopisu.

Lašovice,_Rakovnický_potok

Rakovnický potok poblíž nádraží v Lašovicích.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Rakovnický potok poblíž nádraží v Lašovicích.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Vstupní brána do křivoklátských lesů, obec Lašovice, má problém. Lávka, která vede přes potok k nádraží, je v havarijním stavu. Oprava vyjde na deset milionů, peníze ale obec nemá. A tak se v případě uzavření lávky dostanou lidé z Lašovic na nádraží jen přes brod.

„Naposledy před měsícem 17. července 2024 jsem přímo k vašim rukám odesílala dopis se žádostí o urgentní pomoc. Ještě ten den váš sekretariát reagoval s tím, že ve vašem nabitém programu se pro nás nejspíš nenajde místo a že bude moje žádost postoupená příslušnému radnímu pro dopravu. Od té doby se opět nic neděje,“ píše starostka v otevřeném dopise a upozorňuje, že vzhledem ke stavu lávky už obec tlačí čas. „Oslovila jsem Ministerstvo dopravy a Ministerstvo pro místní rozvoj ohledně možností využití dotačních titulů, bohužel nesplňujeme zpravidla velmi přísně nastavené podmínky. Oslovila jsem Správu železnic se žádostí o finanční pomoc a byla jsem odmítnutá. A snažím se již po několikáté oslovit i vás. Bohužel jsem nucená volit cestu otevřeného dopisu vzhledem k tomu, že jsem zatím nikde nenašla zastání a kde jinde než u hejtmanky za bych měla zastání ostatně hledat,“ vysvětluje starostka.

Kraj zatím na otevřený dopis nereagoval.

Související

FrL2SBLXoAYzDvu.jpg
Domácí

Nejkurioznější lávka v Česku je dražší než dálnice a znovu budí pozornost

3705927_1335607_img_6365
Domácí

Nová lávka na Rajské zahradě lidem zjednoduší přestup z vlaku na metro

378332500_710074047830070_1410094803545571578_n
Domácí

Chebu patří prvenství. Má nejdelší lávku pro cyklisty v České republice

DJI_0556.JPG
Domácí

Unikátní Štvanická lávka spojila Holešovice a Karlín