úterý 1. října 2024

Stálici českých pódií, metalové Arch Enemy, opustil kytarista Jeff Loomis

Kytarista Jeff Loomis ohlásil odchod z Arch Enemy. Na příštím českém koncertě jej fanoušci už neuvidí.

attachment-arch_enemy_2022

Tato sestava Arch Enemy je už minulostí. Odpadlík Jeff Loomis druhý zleva.
Zdroj: Facebook Arch Enemy

  • Tato sestava Arch Enemy je už minulostí. Odpadlík Jeff Loomis druhý zleva.
  • Zdroj: Facebook Arch Enemy

Až v říjnu příštího roku přijedou do České republiky metalisté Arch Enemy, v doprovodu švédských In Flames, už to rozhodně bude bez kytaristy Jeffa Loomise. Ten totiž oznámil, že tuto mezinárodní partu, hrající melodický death metal, po devíti letech opustil. „Můj čas v Arch Enemy se nachýlil ke konci. Strávil jsem s kapelou devět skvělých let hraním a na turné, ale teď je čas na začátek nové kapitoly. Přeji Alisse, Michaelovi, Sharleemu a Danielovi jen to nejlepší a považuji je za celoživotní přátele," napsal v oficiálním prohlášení Loomis. Ten je v současné době zapojen do spolupráce s legendárním zpěvákem kapel Rainbow či Alcatrazz Grahamem Bonnetem.

Jeho bývalí kolegové uvedli, že Loomis se v kapele cítil být odstrčený na druhou kolej co se týče komponování nového materiálu. Šéf kapely Michael Amott řekl, že Loomis je výborný skladatel, ovšem ne pro potřeby jeho kapely. Ta u oznámila náhradníka, kterým se stal dosud neznámý kamarád kapely Joey Conception.

Arch Enemy byli v posledních letech stálicí řady tuzemských festivalů. Několikrát se objevili mezi hvězdami akcí jako je Metalfest či Masters Of Rock.

Autor: Jan Skala

Související

GAbYqu_W4AAIzC_
Domácí

Odchod Kalousek plánoval dávno. TOP 09 už je zcela bez otců zakladatelů

fb-pozadi-page
Hudba Video

Dymytry ztratili svůj hlas. Protheus se vydává na sólovou dráhu

DeGeaprofimedia-0781589762.jpg
Fotbal

De Gea končí na Old Trafford