Sparta oslavila 120 let vítězstvím

Hokejová Sparta o víkendu oslavila 120. výročí. Oslavy završila vítězstvím nad Motorem.

Hráči Sparty zvítězili nad Motorem

Hráči Sparty zvítězili nad Motorem
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Sparty zvítězili nad Motorem
  • Zdroj: Profimedia

Sparta připravila pro hokejové příznivce víkend plný oslav. V sobotu utkání legend Sparty a československého hokeje, autogramiádu hokejistů nebo výstavu významných artefaktů. Mezi nimi nechybělo ani olympijské zlato z Nagana nebo prsteny pro vítěze Stanley Cupu.

„Je to krásná událost. Jednak 120 let Sparty je hezké číslo. Máme tu spoustu hráčů, které jsem trénoval, takže sejít se po takové době je přínosné a omlazující,“ řekl Stanislav Berger, který roku 1990 zastával v klubu roli asistenta trenéra.

Devět tisíc fanoušků sledovalo výjimečné utkání sparťanských a československých legend. V utkání s výbornou atmosférou se z vítězství radovali hráči Československa, kteří vstřelili o dvě branky více.

„Sparta byla vždycky významný soupeř. Bylo těžké se na ni připravit, protože v ní hrála řada skvělých hráčů. Dneska to navíc bylo jako v play-off, mělo to hodně soutěživou atmosféru,“ sdělil bývalý úspěšný hokejista Petr Průcha.

V neděli oslavy vyvrcholily extraligovým zápasem proti Českým Budějovicím. V něm Sparta prohrávala už o dva góly, ale branky Formana a Aarona poslaly utkání do prodloužení. O vítězný gól se postaral Vladimír Sobotka. Sparta vyhrála nad Motorem 3:2 po prodloužení.

„I když jsem ve Spartě krátce, uvědomuji si důležitost zápasu a užil jsem si ho. Sparta je známá bohatou historií a legendami, které za ni hrály. Bylo super legendy poznat a užít si s nimi oslavy včetně sobotního zápasu,“ řekl Irving, který vstřelil vyrovnávací gól a poslal utkání do prodloužení.

Zdroj: hcsparta.cz

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

profimedia-0909176970.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Malá pomsta. Sparta udolala v premiéře extraligy šampiony z Třince

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Hokej CHL

Sparta otočila utkání s Fehérvárem