pondělí 16. září 2024

Sparta narazí v LM na věhlasné kluby i bývalého trenéra

Los přiřkl českým mistrům atraktivní soupeře pro ligovou fázi Ligy mistrů. Nechybí mezi nimi Manchester City nebo Feyenord Rotterdam.

Sparta okusí nový formát Ligy mistrů.

Sparta okusí nový formát Ligy mistrů.
Zdroj: Profimedia

  • Sparta okusí nový formát Ligy mistrů.
  • Zdroj: Profimedia

S velkým napětím očekávali fanoušci i hráči pražské Sparty los základní skupiny Ligy mistrů. Do té se letenský klub probojoval po dlouhých 19 letech. V novém formátu se každý tým utká dokonce s osmi různými soupeři. Se čtyřmi doma a se čtyřmi na venkovním hřišti.

Los v Monaku nakonec přiřkl svěřencům Larse Friise několik skutečně zajímavých klubů. Tím jednoznačně nejatraktivnějším bude Manchester City, který vládne už čtvrtou sezonu Premier League v ročníku 2022/23 slavil výhru také právě v Lize mistrů.

Z prvního výkonnostního koše dostala Sparta ještě italského mistra Inter Milán, s nímž se utká doma.

Ze druhého výkonnostního koše zavítá na Letnou Atletico Madrid. Venku se jediný český zástupce v Lize mistrů utká s mistrem Německa Bayerem Leverkusen, kde působí i reprezentační útočník Patrik Schick a gólman Matěj Kovář.

Pikantní bude také utkání s Feyenoordem Rotterdam, který vede bývalý kouč Sparty Brian Priske, jenž opustil pražský klub nečekaně před aktuální sezonou.

Osmičku soupeřů uzavírá Salcburk, francouzský nováček v Lize mistrů Stade Brest a loňský překvapivý vicemistr Bundesligy VfB Stuttgart.

Přesný rozpis všech zápasů zveřejní UEFA v sobotu 31. sprna.

„Liga mistrů je plná špičkových týmů, takže na losu vlastně až tak nezáleží. Moc se těším, až to všechno vypukne,“ hodnotil střízlivě trenér Sparty Lars Friis a dodal, že se mu nový formát soutěže zatím líbí.

Autor: Ota Černý

Související

Domácí stadion FK Mladá Boleslav.
Fotbal EKL

Boleslav uspěla s žádostí o výjimku a může hrát Konferenční ligu doma

Fotbalisté Boleslavi v zápase Konferenční ligy
Fotbal EKL

Boleslav žádá o výjimku, poháry chce hrát doma

Elias Cobbaut
Fotbal Chance liga

Spartu posílil belgický stoper Cobbaut

Lukáš Haraslín v souboji s hradeckým hráčem
Fotbal Chance liga

Před reprezentační pauzou vyhrála Sparta nad Hradcem