čtvrtek 2. května 2024

Sparta jde do odvety s Galatasaray, budou jí chybět opory

Fotbalisté pražské Sparty ve čtvrtek sehrají v rámci play-off Evropské ligy odvetné utkání s tureckým Galatasaray.

Brian Priske ví, že musí vyhrát.

Brian Priske ví, že musí vyhrát.
Zdroj: AC Sparta Praha

  • Brian Priske ví, že musí vyhrát.
  • Zdroj: AC Sparta Praha

Úvodní utkání play-off Evropské ligy mezi Spartou a Galatasaray Istanbul přineslo hodně emocí, gólů i červenou kartu na obou stranách. Pražané si navzdory bojovnému výkonu z Turecka přivezli jednogólové manko, které budou muset ve čtvrtek na Letné vymazat, aby mohli v Evropské lize postoupit dál.

Pro trenéra Briana Priskeho a jeho tým to nebude lehký úkol, mimo jiné proto, že se kvůli karetním trestům budou muset obejít bez tradičních opor. Chybět bude kapitán Ladislav Krejčí, ale i ve skvělé formě hrající Birmančevič, jehož koncové přihrávky jsou noční můrou obranných řad týmů Fortuna ligy.

„Samozřejmě bychom upřednostnili, kdybychom měli k dispozici kompletní kádr. Budou nutné některé změny, ale fotbal už je takový. S tím se musíme smířit. Máme mnoho kvalitních hráčů, kteří určitě splní své role,“ komentoval absence Brian Priske.

Sparťanský lodivod dále nastínil, v čem viděl hlavní příčiny prohry minulý týden: „Galatasaray je velmi dobrý tým, který disponuje silným kádrem. Ostatně viděli jsme to v prvním zápase. Myslím si, že po taktické a fyzické stránce jsme svedli vyrovnaný souboj. V klíčových momentech ale potrestali naše chyby. Na Letné určitě nastoupí se stejnou filozofií.“

Výhodou bude pro Spartu samozřejmě i domácí prostředí, na které se mohou spolehnout: „Na fanoušky jsme velmi hrdí, jsem za ně opravdu vděčný. Skvělí byli také o víkendu, kdy nás od první minuty hnali dopředu. Očekávám, že zítra budeme jejich podporu také velmi cítit. V evropských zápasech se tradičně ještě o level zlepší, proti Dinamu Záhřeb byli neuvěřitelní,“ uzavřel Priske.

Utkání Sparta Praha - Galatasaray Istanbul je na programu od 21:00 a kromě fanoušků v epet Areně jej uvidí i diváci ČT Sport.

Autor: Ota Černý
Zdroj: sparta.cz

Související

profimedia-0868636369.jpg
Fotbal

Spartě chybí k titulu čtyři kroky

profimedia-0867621067.jpg
Fotbal

Spartu vyzve ve finále Plzeň

profimedia-0866492063.jpg
Fotbal

Sparta je titulu ještě blíž

profimedia-0864777317.jpg
Fotbal

Slavia v Plzni tvrdě narazila