pondělí 13. května 2024

Snoubenka politika na demonstraci oslavovala masakr Izraelců

Pořádnou dávku cynismu předvedla včera na propalestinské demonstraci v Praze jedna z účastnic. Oblékla si totiž triko s nápisem 1972 Olympics. Její partner je neúspěšný politik a sexuální násilník.

398647241_10228116025878738_1671270995108467822_n

Žena v tričku oslavujícím palestinský masakr v Mnichově
Zdroj: X

  • Žena v tričku oslavujícím palestinský masakr v Mnichově
  • Zdroj: X

Nápis odkazuje na masakr, který se odehrál na olympijských hrách v Mnichově. Členové palestinské organizace Černé září tam v roce 1972 povraždili 11 izraelských sportovců.

Policie už se začala případem zabývat. „Kriminalisté z odboru extremismu a terorismu pražské policie se od včerejšího večera zabývají případem ženy, která byla na shromáždění v centru Prahy. Na sobě měla triko s nápisem, který vzbudil jejich pozornost a nyní situaci prošetřují,“ potvrdila policie.

Někdejší člen strany Zelených, neúspěšný kandidát do politických funkcí, zakladatel levicového hnutí Budoucnost a provozovatel pražského veganského bistra Střecha Filip Hausknecht veřejně oznámil, kdo tričko oblékl. „Je to má snoubenka a mikina je z halloweenského kostýmu,“ pokusil se poněkud kuriozně vysvětlit situaci. „A vy jste šel s ní za velitele Osvětimi?“ dostalo se mu odpovědi od jednoho z uživatelů.

Žena sama se nepokusila ani omluvit, jen poněkud nesmyslně srovnala své trestní stíhání s dnešním rozsudkem nad Dominikem Ferim. Ten je nepravomocný, protože teprve začala běžet lhůta na odvolání.

Na sociálních sítích zvedl údajný kostým vlnu emocí. „Obléct si v kontextu nedávných teroristických útoků na Izrael mikinu odkazující na olympiádu 1972, během které byli zavražděni izraelští sportovci? Takový kus oděvu nezahaluje, ale obnažuje: naprostý cynismus, hloupost a pohrdání základními hodnotami naší společnosti. Jestli se navíc jedná i o porušení zákona, zjišťuje policie,“ napsal ministr vnitra Vít Rakušan.

Filip Hausknecht je známý jako sexuální násilník. „Na hudebním gymnáziu, kam jsem chodil, jsem byl obviněn ze sexuálního obtěžování spolužačky. Ještě několik let potom jsem se cítil hrozně poškozen, protože jsem si situaci pamatoval úplně jinak a byl jsem přesvědčen, že byla konsenzuální. S odstupem jsem si ale uvědomil, že jsem v tom nevinně určitě nebyl. Začali jsme oba dobrovolně, každý jsme měli ale jinou hranici, kam až chceme zajít – a já tu její překročil,“ otevřeně prohlásil v roce 2017. „Naše třída byla dost úchylná a sexuálního násilí se tam dopouštělo více lidí, takové prostředí tomu taky dost napomohlo,“ snažil se ale vzápětí věc zlehčit..

Masakr na olympiádě v Mnichově v roce 1972

Teroristický útok provedený při letních olympijských hrách v roce 1972 v západoněmeckém Mnichově osmi členy palestinské militantní organizace Černé září, kteří pronikli do olympijské vesnice, zabili dva členy izraelského olympijského týmu a devět dalších vzali jako rukojmí. Krátce poté požadovali propuštění 234 palestinských vězňů z izraelských věznic a osvobodit chtěli také v Německu vězněné zakladatele Frakce Rudé armády Andrease Baadera a Ulriku Meinhof.

Policie teroristy přepadla a zabila pět z osmi členů Černého září, ale pokus o záchranu selhal a všichni rukojmí zemřeli. V křížové palbě zahynul také německý policista.

mnich3.jpg

Související

1024px-06.07.2019_-_-unteilbar-Auftaktdemo_(48462275896)
Zahraniční

AfD lze brát jako extrémisty, řekl soud. Podle něho chtějí oslabit demokracii

GNcjNFNWwAAhd0M
Zahraniční

Demonstranti blokují budovu gruzínského parlamentu. Policie nasadila vodní děla

417459596_1154569825873499_1311839327687990466_n
Domácí

Odboráři zase vytáhnou proti vládě. Nelíbí se jim i důchodová reforma

GMcG9emW8AAqBB0
Zahraniční

Nepokoje v Gruzii: Demonstranti po policii hází vajíčka, ta pálí vodními děly