pondělí 16. září 2024

Smolný konec, Baník vypadl na penalty. Boleslav otočila odvetu a postupuje

Ostrava měla Kodaň na lopatě, ale nezvládla pokutové kopy. Boleslav prohrávala v odvetě s Beer Ševou o dva góly, senzační druhý poločas jim zaručil postup

profimedia-0898988955.jpg

Také neuspěl. Kapitán Ewerton proháněl soupeře i v odvetě, v penaltovém rozstřelu ale i on selhal.
Zdroj: profimedia

  • Také neuspěl. Kapitán Ewerton proháněl soupeře i v odvetě, v penaltovém rozstřelu ale i on selhal.
  • Zdroj: profimedia

Velká škoda. Baník byl v odvetě s favorizovanou Kodaní lepší, dorovnal jednogólovou ztrátu z prvního zápasu. Několikrát mohl dvojzápas rozhodnout, ale naprosto selhal v penaltách. Čtyři z pěti střelců nepřekonali hostujícího brankáře a tak se z postupu raduje Kodaň.

Baník doma doháněl jednogólové manko z Dánska. Vyprodaný dům hnal domácí na zteč a ostravští fotbalisté jej vyslyšeli. Byli aktivnější a ve 42. minutě ztrátu z prvního zápasu smazali. Centrující Buchta našel Prekopa, který se nemýlil. I druhou část odstartoval Baník lépe než soupeř. V 50. minutě Buchtovu střelu zastavil až na poslední chvíli obránce hostů. Kodaň zahrozila až v závěru základní hrací doby, ale gólovou situaci si nevytvořila. V prodloužení branka také nepadla a tak vše rozhodly pokutové kopy. V nich bohužel domácí exekutoři zcela zklamali.

Na druhé straně Mladá Boleslav po bídném prvním poločase a dvoubrankové ztrátě předvedla druhý poločas snů. Nastřílela soupeři čtyři góly a postupuje dál. O postup do základní skupiny Konferenční ligy se Mladá Boleslav střetne ve čtvrtém předkole s maďarským vicemistrem Paksi FC.

Středočeši nastoupili k odvetě v bulharské Loveči (azyl pro Beer Ševu) po úvodní remíze 1:1. V komorním prostředí se první prosadil izraelský celek. V 11. minutě si tečovaný centr Hatuela našel Ahmad a hlavičkou pod břevno dostal domácí do vedení. A ve 42. minutě bylo ještě hůř. Trmal podběhl centr Josefiho a Turgeman se trefil zblízka - 2:0.

Boleslav ale ve druhé půli zcela otočila průběh zápasu. Změnu nastartoval brzkým gólem Ladra, o deset minut později hlavou dorovnal skóre Králik. A to nebylo všechno. Z přímého kopu se v 82. minutě krásně trefil znovu Ladra a dílo zkázy z hlediska izraelského týmu dokonal do prázdné brány Kušej. Hráči Beer Ševy závěr nezvládli a postupně vyfasovali tři červené karty.

Evropská konferenční liga, 3. předkolo, odvety:

Baník - Kodaň 1:0 po prodl.(1:0), na penalty 1:2, góly: 42. Prekop, rozhodující penalta Achouri, první zápas 0:1, postupuje Kodaň

Beer Ševa - Mladá Boleslav 2:4 (2:0), góly: 11. Ahmad, 42. Turgeman - 49. Ladra, 59. Králik, 82. Ladra, 90. Kušej, první zápas 1:1, postupuje Mladá Boleslav

Autor: Evžen Zavadil

Související

profimedia-0874205667.jpg
Fotbal Chance liga

Odložené zápasy osmého kola už mají termín. Duely pátého kola se hrají zítra

profimedia-0814935373.jpg
Fotbal Chance liga

Fotbal o víkendu nebude, asociace odložila zápasy první i druhé ligy

Cristiano Ronaldo ve videu na svém youtubovém kanálu UR · Cristiano
Zahraniční Zajímavosti

Cristiano Ronaldo přidal další světový rekord do své sbírky. Kraluje YouTube

Ewerton je klíčovým hráčem Ostravy.
Fotbal Chance liga

Baník zdolal Liberec, Budějovice zůstávají bez bodu