neděle 12. května 2024

Slovensko v šoku. Vedle mrtvé bylo vyříznuté srdce a kbelík s orgány

Policie už má v případě brutální vraždy, která se stala v jednom z bratislavských bytů, hlavního podezřelého. Ten je ale na útěku.

416842512_681441454183291_3184178210380985818_n

Jozef Hanuska je na útěku.
Zdroj: Policie Slovenské republiky

  • Jozef Hanuska je na útěku.
  • Zdroj: Policie Slovenské republiky

Bratislavská policie se zabývá brutálním případem vraždy, jejíž obětí je 48letá Slovenka. Kromě hrůzného nálezu v bytě v Prievozské ulici už mají muži zákona hlavního podezřelého, kterým je její o rok mladší partner Jozef Hanuska. Ten je nezvěstný od středy, což by se shodovalo s časem vraždy. Podle svědků se muž k ženě, která pracovala v jednom z bratislavských barů, choval neurvale a často ji bil. „Že je zmíněná osoba nezvěstná přímo souvisí s případem vraždy,“ zmínil pro slovenská média mluvčí bratislavské policie Michal Szeiff.

Co ale slovenskou policii šokovalo, je brutální provedení celého činu. Pachatel totiž ženě vyřízl srdce a položil ho vedle těla. Vypreparoval také další orgány, ty naházel do kbelíku a nechal jej stát vedle zakrváceného srdce. Samotné tělo bylo pořezané kromě trupu také na stehnech a na levé tváři. Pachatel mrtvolu zakryl dekou, na kterou položil britský pas, který měl být vystavený na jméno poškozené.

Policisté po bývalém partnerovi zavražděné intenzivně pátrají. Není totiž bez možnosti, že se pokusí vycestovat do okolních států. Za jeho čin mu může hrozit až výjimečný trest.

Autor: Jan Skala

Související

řízení
Krimi

Cizinec zkusil podplatit policisty kvůli jízdě pod vlivem. Hrozí mu šestiletý trest

krokodýl
Krimi

Hodila svého postiženého syna krokodýlům. Indka čelí obvinění z vraždy

Policie ČR
Krimi

Vražda v centru Plzně. Pobodaná žena zemřela, policisté vraha zadželi

nemocnice
Krimi

Americký sedmdesátník udusil svou ženu. Prý neměl na placení její zdravotní péče