úterý 2. července 2024

Slovensko jde na Anglii, Gruzie zkusí přehrát Španělsko

Angličané proti Slovensku nastoupí jako favorité. Mezi osm nejlepších chce postoupit i Španělsko, které na turnaji zatím neinkasovalo.

Slováci po zápase s Rumunskem

Slováci po zápase s Rumunskem
Zdroj: Profimedia

  • Slováci po zápase s Rumunskem
  • Zdroj: Profimedia

Slovensko se chystá na souboj s Anglií. Slováci by chtěli poprvé v historii postoupit do nejlepší osmičky. V cestě jim ale bude stát zkušená Anglie s Harry Kanem v sestavě. Anglie do vyřazovací fáze sice postoupila z prvního místa, ale na turnaji zatím příliš přesvědčivé výkony nepředvádí. Slováci jsou v duelu outsideři, na turnaji ale už dokázali porazit Belgii. Silným článkem slovenského výběru je slávista Ivan Schranz, který se trefil na turnaji do sítě soupeře již dvakrát.

„Možná můžeme být klidnější, protože jsme outsiderem, ale to neznamená, že jdeme do zápasu s poraženeckou náladou. Budeme se snažit vyhrát. Nejsem optimista ani pesimista. Věřím svému týmu, věřím, že dokážeme hrát svou hru. Chceme hrát náš fotbal bez ohledu na to, proti komu nastoupíme,“ řekl před zápasem s Anglií trenér slovenského týmu Francesco Calzona.

Španělé jsou na turnaji zatím stoprocentní. Ve "skupině smrti" vyhráli všechny tři zápasy a jako jediný tým na soutěži ve skupině neprohrál. Španělé ještě neinkasovali a jsou největším favoritem turnaje.

První, kdo se pokusí zastavit Španělsko v honbě za pohárem, je Gruzie. Gruzínci se na turnaj kvalifikovali poprvé a při své premiéře postoupili do vyřazovací části. Španělé jsou v duelu jasnými favority. Vyhráli posledních šest vzájemných utkání. Gruzínci se budou spoléhat na Georgese Mikautadzeho, který skóroval ve všech třech zápasech.

„Španělsko je zatím jasně nejlepším týmem na turnaji,“ sdělil trenér Gruzie Willy Sagnol. „Chceme znovu ukázat, že dokážeme předvést výkon, jaký jsme ukázali proti Portugalsku. Byl to velmi emotivní moment, když jsme postoupili, protože to nikdo nečekal,“ dodal Sagnol.

Zdroj: uefa.com

Související

profimedia-0885617236.jpg
Fotbal Euro 2024 play-off

Rakousko-turecká válka a holandská ofenzíva proti urputnosti z Karpat

448493784_8022697721122062_295902301627697643_n
Zahraniční Video

Romane, skoč! Školačce hrozí osm let, povzbuzovala chlapce k sebevraždě

zítko peníze
Domácí

Drží hladovku, posílejte peníze na jídlo, žádají dezoláti a neumí ani opsat adresu

Španělé slaví postup do čtvrtfinále.
Fotbal EURO 2024

Španělé proti Gruzii potvrdili dominanci