neděle 7. července 2024

Slavia zrušila přátelák se Slovanem Bratislava

Fotbalisté pražské Slavie na závěr zimní přípravy nesehrají zápas se Slovanem Bratislava. Důvodem je, že slovenský mistr nastoupil proti ruskému celku Dynamo Moskva.

Slávisté nezakončí přípravu zápasem se Slovanem Bratislava

Slávisté nezakončí přípravu zápasem se Slovanem Bratislava
Zdroj: SK Slavia Praha

  • Slávisté nezakončí přípravu zápasem se Slovanem Bratislava
  • Zdroj: SK Slavia Praha

Rychlou reakci předvedlo vedení pražské Slavie, když zrušilo plánované přátelské utkání s lídrem slovenské ligy Slovanem Bratislava. To mělo být vyvrcholením zimní přípravy sešívaných a naplánováno bylo na 4. února v Edenu.

Jenže Slovan v rámci svého soustředění v Kataru nastoupil proti ruskému celku Dynamo Moskva a něco podobného se od začátku ruské agrese na Ukrajině v civilizovaných zemích nedělá. Ruské kluby jsou mimo jiné vyřazeny ze soutěží UEFA a týmy z Evropy s nimi nehrají ani přátelská utkání.

Slavia tedy krátce po zápase Slovan - Dynamo, který skončil 1:2 ve prospěch ruského celku, oznámila, že přátelák se Slovanem už není na programu.

Místo něj oznámila duel s jiným slovenským týmem FC ViOn Zlaté Moravce-Vrábele, který se původně možná v nadsázce nabídl na platformě X. Zlaté Moravce mají na kontě jen čtyři body a ve Slovenské lize jsou poslední.

„Po ukončení diskuse se Slovanem jsme měli nové zájemce z řad ligových klubů z Rakouska, Polska i České republiky. Nabídka od týmu Zlaté Moravce má však daleko hlubší rozměr. Majitel má stejné postoje vůči Ukrajině jako my, CEO nás sleduje a občas jezdí na zápasy do Edenu a trenérem je bývalý hráč Slavie Michal Hipp. Bude to přátelský zápas se vším všudy a pro dobrou věc,“ uvedl na platformě X ředitel komunikace FC Slavia Jakub Splavec.

Výtěžek ze vstupného půjde na podporu Ukrajiny.

Autor: Ota Černý

Související

petriot-patriot-mim-104-patriot-zrk-amerikanskii-protivorake
Zahraniční

Rusové zničili Ukrajincům Patrioty. Ti pak vyhodili do vzduchu sklad výbušnin

profimedia-0887586723
Zahraniční

Fico ocenil Orbána za moskevskou anabázi. Vyhlásil také boj liberalismu

profimedia-0887457610
Zahraniční

Orbán se pasoval do role mírotvůrce. Zastávka druhá: Moskva

GRoPoZLbcAAOFxm
Zahraniční

Ukrajinci ztratili Časiv Jar. S ním může padnout celý východoukrajinský region