sobota 4. května 2024

Slavia vytváří tlak na Spartu

Výhru lídra na Slovácku řídili kanonýr Jurečka s Provodem.

profimedia-0861247198.jpg

Lukáš Provod málem překonal Milana Heču podruhé.
Zdroj: ČTK / Glück Dalibor

  • Lukáš Provod málem překonal Milana Heču podruhé.
  • Zdroj: ČTK / Glück Dalibor

Nejméně na 24 hodin se fotbalová Slavia Praha zase dostala do čela ligy. Díky výhře 3:1 na Slovácku vede o dva body před městským rivalem Spartou.

Klíčovými postavami byli Václav Jurečka, který se dvěma góly vyšvihl na pozici největšího kanonýra soutěže, a Lukáš Provod, jenž dal gól, přihrál na ten vítězný a přidal úvahu na téma Slovácko – můj oblíbený soupeř. Trefil se totiž proti němu už popáté.

„Vždycky říkám, že právě tady jsem odehrál svůj nejhorší zápas za Slavii, už to bude čtyři pět let zpátky. Je to teda trošku nahoru a dolů s nimi, ale je pravda, že góly Slovácku dávám, vstřelil jsem tu i svůj vůbec první ligový. Takže jo, je to můj oblíbený soupeř,“ uvedl.

Jurečka proti svému bývalému klubu skóroval dokonce už sedmkrát, a tak čelil dotazu, jestli na něj má spadeno. „Určitě ne, ale hraje se mi proti němu dobře. To asi vyústilo v těch sedm gólů,“ odpověděl.

Trenér Jindřich Trpišovský pochválil i soupeře, když utkání zhodnotil slovy: „Vyrovnaný zápas, který rozhodla šikovnost našich střelců.“

Autor: Jakub Holý
Zdroj: slavia.cz

Související

profimedia-0868636369.jpg
Fotbal

Spartě chybí k titulu čtyři kroky

doudera-podpis-TOP.jpg
Fotbal

Až do 2028. Douděra prodloužil

profimedia-0864777317.jpg
Fotbal

Slavia v Plzni tvrdě narazila

profimedia-0863153400.jpg
Fotbal

Sparta přenechala vedení Slavii