pátek 3. května 2024

Slavia v deseti vypadla z Evropy

Pražská Slavia v Evropské lize dohrála. V odvetě prohrála s AC Milán 1:3.

Tomáš Holeš obdržel v utkání červenou kartu

Tomáš Holeš obdržel v utkání červenou kartu
Zdroj: Profimedia

  • Tomáš Holeš obdržel v utkání červenou kartu
  • Zdroj: Profimedia

Slavia první zápas v Itálii prohrála 2:4 a z výhry se neradovala ani v odvetném utkání. Slávisti vstoupili do hry aktivně, ve 14. minutě měl velkou šanci Mojmír Chytil, ale míč za brankovou čárou neskončil. Utkání ovlivnilo jako předešlý zápas s milánským klubem vyloučení slávistického hráče. Ve 20. minutě obdržel červenou kartu po tvrdém střetu s Calabriou kapitán týmu Tomáš Holeš. Rozhodčí pomocí VAR dlouho prozkoumávali zákrok Tomáše Holeše, ale rozsudek byl neúprosný. Slavia odehrála zbytek utkání v deseti hráčích.

Ve 23. minutě se domácí fotbalisté dožadovali penalty po Provodově pádu v pokutovém území, ale rozhodčí pokutový kop neodpískal. Ve 28. minutě předvedl brankář Jindřich Staněk skvělý zákrok proti sólu Pulišiće, ale o šest minut později minutě byl na jeho ránu krátký, 0:1. O dvě minuty později inkasoval Staněk podruhé. Ruben Loftus-Cheek nepohrdl přihrávkou před prázdnou Staňkovu bránu a zvýšil na 0:2. Těsně před odchodem do kabin bylo pro Slavii ještě hůře. Leão dalekonosnou střelou do šibenice vstřelil třetí milánský gól.

Milán si ve druhé půli hlídal postupový výsledek a žádný gól už nepřidal. Fotbalisté Slavie v 84. minutě potěšili domácí fanoušky, když vstřelili čestný gól. Matěj Jurásek poslal krásnou střelou k zadní tyči balon do sítě, 1:3. Slavia po dvou prohrách s AC Milán končí v osmifinále Evropské ligy.

SK Slavia Praha – AC Milán

Branky: 84. Jurásek (Zafeiris) – 34. Pulišić (Leão), 36. Loftus-Cheek (Hernández), 45+6. Leão (Pulišić)

Zdroj: slavia.cz

Související

Thomas Tuchel.
Fotbal

Fanoušci Bayernu podepisují petici za Tuchela

Fanoušci fotbalové Slavie.
Fotbal

Slavia pyká za své fanoušky, zaplatí přes dva miliony

Sparta zakončí sezonu duelem s Plzní.
Fotbal Fortuna Liga

Přesný program nadstavby už se rýsuje

Jan Bořil prodloužil smlouvu se Slávií.
Fotbal Fortuna Liga

Kapitán Bořil získal ve Slavii smlouvu na další rok