Šlágr kola rozhodly až nájezdy

Sparta rozhodla napínavý zápas až v samostatných nájezdech. Nad Pardubicemi vyhrála 4:3.

Michal Řepík se raduje ze vstřeleného gólu

Michal Řepík se raduje ze vstřeleného gólu
Zdroj: Profimedia

  • Michal Řepík se raduje ze vstřeleného gólu
  • Zdroj: Profimedia

V předehrávce 3. kola se utkali dva favoriti na mistrovský titul. Domácí Sparta vyzvala vítěze základní části extraligy posledního ročníku Dynamo Pardubice.

Pražská Sparta nasbírala po dvou kolech pět bodů. Nejprve doma porazila České Budějovice a poté brala dva body v Třinci. Pardubické Dynamo mělo po dvou odehraných zápasech šest bodů, když si poradilo s Litvínovem a Kladnem.

Na ledě pražské Sparty začali lépe hosté. Před Kořenářovou brankou našel Paulovič osamoceného Říčku, který vstřelil v Holešovicích první gól utkání. Dynamo vedlo 0:1. Domácí odpověděli na inkasovanou branku po necelých dvou minutách. Sparťanský kapitán Řepík vymetl pravý horní růžek a vyrovnal na 1:1.

Domácí se v úvodu druhé třetiny museli ubránit dvěma přesilovým hrám, když byl vyloučen nejprve Sobotka za sekání a posléze Kempný za hákování. Sparta se úspěšně ubránila a ve 33. minutě šla sama do vedení. Filip Chlapík se dostal do obranného pásma Dynama a přihrál kotouč Sobotkovi, který umístil puk za Willovo záda, 2:1.

Dynamo vletělo do třetí třetiny jako uragán. Po 11 vteřinách na ledě se zásluhou Pauloviče radovali pardubičtí hráči z vyrovnání, 2:2. Skvělý start do poslední třetiny potvrdil Radil, který po dalších 59 vteřinách otočil stav zápasu na 2:3. Sparta v posledních dvou minutách vsadila na hru bez brankáře a vyplatilo se. Roman Horák vyrovnal na 3:3 a poslal zápas do pětiminutového prodloužení tři na tři.

Prodloužení o vítězi nerozhodlo a hráči se šli připravit na samostatné nájezdy. V nich byl úspěšnější pražský tým, když rozhodující nájezd proměnil Pavel Kousal.

HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice 4:3 (3:2 po s.n.)

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

profimedia-0909176970.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Malá pomsta. Sparta udolala v premiéře extraligy šampiony z Třince

Dominik Mašín posílil Spartu
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila obranu, přichází zkušený bek Mašín

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Hokej CHL

Sparta otočila utkání s Fehérvárem