středa 25. září 2024

Školy zažily perné ráno. V Ostravě se tahal nůž, jinde se hrozí násilím

Policie se zabývá případem ohrožování ostravské učitelky nožem i emaily s výhružkami násilím, které dostaly uherskohradišťské školy. V nich byla dokonce přerušena výuka.

GV52IHkXEAAVoAn

Ilustrační foto.
Zdroj: Policie ČR

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Policie ČR

Policisté na Moravě prošetřují dva případy, které spolu sice nesouvisí, ale v obou jsou v hlavních rolích školy. 40letý muž totiž dnes ráno vytáhl kapesní nůž na učitelku v mateřské škole v Ostravě-Svinově a dožadoval se příjezdu policie. Vyučující si pak vzal jako rukojmí a zadržoval ji až do chvíle, kdy zjistil, že pracovníci zařízení skutečně policii zavolali. Poté ze školky utekl. Policie jej však dopadla zhruba 150 metrů od místa činu. "Provedená dechová zkouška na alkohol skončila negativním výsledkem, stejně tak test na drogy dopadl negativně. Muži zákona kapesní nůž zajistili,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Svou pozornost policie zaměřuje také na střední školy v Uherském Hradišti. Do jejích emailových schránek totiž přišlo oznámení, v němž zatím neznámý pachatel vyhrožuje násilným jednáním. Výuka v zařízeních byla přerušena.

Autor: Jan Skala

Související

zásah hasičů
Domácí

Policisté a hasiči dostanou zaplacené přesčasy o povodni

profimedia-0911609498
Zahraniční

Kdo stojí za výbuchy v Kolíně nad Rýnem? Teorii o mafii se nedaří potvrdit

profimedia-0889349316
Krimi

Poprava po 21 letech. V Americe zemřel muž, který zavraždil novinářku

3606993823_6465faf9ec_b
Zahraniční Kauzy

Čech, který se v Rakousku vydával za policistu, je ve vazbě