středa 9. října 2024

Školačka „nasbírala“ přes 800 neomluvených hodin

Na titul „Matka roku“ kandiduje 44letá žena z Chomutova. O její výchovné metody se už poněkolikáté zajímají policisté. Její dcera - žákyně sedmé třídy - má jen za loňský školní rok 800 neomluvených hodin.

Matka už si od policistů převzala obvinění ze spáchání trestného činu ohrožování výchovy dítěte. Podle vyšetřování ji zřejmě povinná školní docházka její dcery moc nezajímala. Žákyně sedmé třídy jedné z chomutovských základních škol jen v minulém školním roce neomluveně zameškala více než 800 vyučovacích hodin. Nic se zřejmě nezlepšilo ani v tomto školním roce, kdy již v průběhu září neměla školačka omluveno nejméně pět desítek vyučovacích hodin.

Její matka přitom byla v minulosti v souvislosti s dceřiným záškoláctvím opakovaně potrestána, a to pokutami ve správním řízení, ale i podmínkou. „S ohledem na pokračující a dlouhou dobu trvající protiprávní jednání by obviněné nyní mohlo v krajním případě u soudu hrozit uložení trestu odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců až do pěti let,“ dodává pro Minutové zprávy policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Policie ČR

Související

nersac
Krimi Rodičovství

Devítiletý chlapec žil dva roky sám v bytě bez elektřiny a poctivě chodil do školy

justice
Zahraniční

Syny jí pomohl vystěhovat soud. Italka je živila čtyřicet let

obrázek
Zahraniční Video

Zemětřesení v Maroku: Žena s třídenní dcerkou čeká ve stanu na pomoc

Plzeňská,_vůz_Policie_ČR
Domácí

Na návrat školáků do lavic dohlíží policie