sobota 26. října 2024

Siniaková kvůli bolestem skrečuje. Do finále v Kuang-čou jde Danilovičová

Nepříjemné rozuzlení semifinálového boje připravilo Kateřinu Siniakovou o šanci zahrát si finále jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře. I to druhé je zatím nejisté.

profimedia-0926594059.jpg

Semifinálový boj má pro Kateřinu Siniakovou hořký konec.
Zdroj: profimedia

  • Semifinálový boj má pro Kateřinu Siniakovou hořký konec.
  • Zdroj: profimedia

Skvěle rozjetá olympijská vítězka Kateřina Siniaková musela dnes předčasně odejít z kurtu. Na vině byly bolesti a křeče břicha. Nasazená jednička nebyla zjevně od začátku zápasu ve své kůži. První set začínala na podání, které hned ztratila. Srbka svůj servis vyhrála a následně šla hned z úvodu zápasu do trháku 3:0.

Česká tenistka byla nucena zavolat si fyzioterapeutku. Ta jí změřila tlak a doplnila cukry. Posilněná rodačka z Hradce Králové byla rázem ve svém živlu. Olze Danilovičové hned sebrala podání, a to čistou hrou. Ve svém servisu potvrdila a záhy opět brala soupeřce. Srovnala na 3:3. A skutečně se to podařilo. V posledním gamu se jí podařilo sebrat soupeřce servis, když proměnila svůj třetí setball. Ztraceně vypadající set dokázala Siniaková vyhrát 6:4.

Srbka se ale vzdát nehodlala. V druhém setu byly soupeřky jisté na podání. Zaškobrtnutí přišlo až z české strany. Za stavu 3:4 nebyla Siniaková schopna proměnit svůj servis. To se ukázalo býti klíčové. Danilovičová brala druhý set po prvním vyhraném setballu 6:4.

V třetí sadě mohli diváci sledovat poněkud hektický průběh utkání. Hra probíhala vyrovnaně, a to i přes fakt, že ze sedmi odehraných gamů vyhrály hráčky ten, kdy podávaly, jen dvakrát. Bohužel víc z utkání už se neudálo. Kateřina Siniaková si opět musela zavolat terapeutku. Tentokrát už to bylo definitivní. Vyčerpaná Siniaková v slzách opustila kurt a zápas za stavu 3:4 skrečovala.

Otázkou zůstává, zda bude schopná nastoupit do nedělního finále ve čtyřhře. Tam by měla společně s domácí Shuai Zhang vyzvat Polku Piterovou a Stollarovou z Maďarska.

Autor: Ondřej Sutnar

Související

Kateřina Siniaková.
Tenis

Suverénní Siniaková potvrzuje v Kuang-čou roli favoritky

Kateřina Siniaková
Tenis

Bouzková i Siniaková prosvištěly v Číně do druhého kola

Kateřina Siniaková.
Tenis

Senzace se nekoná, Siniaková nestačila na běloruskou ranařku

1680862001_full-a-pal-000982934
Tenis

Deblová královna Siniaková je ve čtyřhře pošesté mezi elitou