sobota 18. května 2024

Silné bouře zabily v Číně několik osob. Vítr vyrval lidi z oken

V Čínské provincii Ťiang-si si extrémní počasí vyžádalo několik lidských životů. Tři z nich zemřeli hrozivou smrtí po pádu z budovy. Mezi obětmi byl i mladší chlapec.

9359753493_6c963d48a7_b

Ilustrační fotografie.
Zdroj: Flickr

  • Ilustrační fotografie.
  • Zdroj: Flickr

Silné bouře spolu s prudkým deštěm a krupobitím mají na svědomí na středovýchodě Číny v městě Nan-čchang sedm lidských životů a nejméně dalším deseti lidem způsobil velmi vážná poranění. Tři z obětí zemřely nečekanou tragickou smrtí, když vítr o obrovské síle vyrazil uprostřed noci několik velkoplošných oken vysokého bytového domu a vyrval z nich nicnetušící obyvatele. Z 11. patra vypadla z rozbitého okna 60letá žena a z 20. poschodí vytáhl vichr další 60letou ženu společně s jedenáctiletým vnukem. Podle některých svědků jedna z obětí vypadla z budovy spolu se svou matrací.

Rychlost větru podle několika meteorologických stanic dosahoval neuvěřitelné výše. Jedna ze stanic zachytila rychlost hurikánu. Extrémní počasí stihlo poškodit více než 5 400 domů a vyvrátit přes dva tisíce stromů. V celém regionu bouře poškodila 5 700 hektarů hospodářské úrody.

Autor: Zuzana Beranová

Související

profimedia-0814658834
Zahraniční

Posílíme vztahy i světovou spravedlnost, shodli se Putin a Si Ťin-pching

Joe Biden
Zahraniční Elektromobily

Biden zvýšil cla na čínské výrobky. Elektromobily budou mít stoprocentní clo

Joe Biden
Zahraniční Elektromobily

Biden zvyší cla na čínské elektromobily

profimedia-0871947450
Zahraniční

Putin zahájí páté funkční období cestou do Pekingu