pátek 18. října 2024

Schranz je spolu s dalšími pěti hráči králem střelců Eura

Slovenský fotbalista ve službách Slavie Ivan Schranz se stal jedním z nejlepších střelců na Euru 2024. Spolu s dalšími pěti hráči získal Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce turnaje.

Ivan Schranz na Euru

Ivan Schranz na Euru
Zdroj: Profimedia

  • Ivan Schranz na Euru
  • Zdroj: Profimedia

Letošní Euro nebylo turnajem jednoho střelce, ale hned šesti. Všech šest fotbalistů vstřelilo po třech brankách a o titul krále střelců se musí rozdělit. Tři góly na turnaji vstřelili kromě Ivana Schranze i Angličan Harry Kane, Gruzínec Georges Mikautadze, Nizozemec Cody Gakpo, Němec Jamal Musiala a Španěl Dani Olmo.

Na minulém Euru se stal nejlepším střelcem Cristiano Ronaldo, který vsítil pět gólů. Český reprezentant Patrik Schick skóroval také pětkrát, ale zaznamenal méně asistencí, proto skončil v hodnocení na druhém místě. Letos UEFA pravidla upravila a počet asistencí vymazala. O králi střelců rozhodovaly pouze vstřelené góly. UEFA ale nepočítala s tím, že stejný počet gólů vstřelí hned šest fotbalistů.

Třicetiletý Schranz odehrál skvělý turnaj. Hráč pražské Slavie vstřelil gól Belgii, Ukrajině i v osmifinálovém souboji s Anglií. Schranz se rázem zapsal mez nejlepší střelce turnaje. O Schranze bude po povedeném Euru zájem. Ve Slavii má smlouvu ještě na dva roky, ve třiceti letech má ale nejvyšší čas na kariérní posun. Taková příležitost se už nemusí opakovat. Nejspíš záleží už jen na Slavii, jakou stanoví přestupovou částku.

Zdroj: uefa.com

Související

Lamine Yamal a Nico Williams jsou budoucnost španělského fotbalu.
Fotbal EURO 2024

Španělé jsou mistry Evropy, zlatý půst Angličanů trvá

Harry Kane sní o první velké trofeji.
Fotbal EURO 2024

Anglie si to o titul na Euru rozdá se Španělskem

Ollie Watkins slaví vítězný gól.
Fotbal EURO 2024

Angličané jsou podruhé v řadě finalisty mistrovství Evropy

Harry Kane na svou první velkou trofej zatím čeká.
Fotbal EURO 2024

Anglie chce po čtyřech letech znovu do finále, v cestě stojí Nizozemsko