středa 18. září 2024

Rýmařov po roce decimuje technopárty. Na místě zasahovala policie

Technaři se radují, obyvatelé Rýmařova šílí. Uplynulé dny bylo město na Bruntálsku decimováno decibely, čemuž musela přítrž udělat až policie.

technopárty

Jako každoročně se i letos do Rýmařova sjeli technaři.
Zdroj: RaveForBase

  • Jako každoročně se i letos do Rýmařova sjeli technaři.
  • Zdroj: RaveForBase

Stejně jako v předchozích letech si organizátoři technopárty RaveForBase Tour De 2023, která každoročně navazuje na nechvalně proslulý CzechTekk, vyhlédli Rýmařov na Bruntálsku, tak i letos se při právě probíhající pětidenní akci množí stížnost obyvatel toho města na nadměrný noční hluk, který se městem line i v nočních hodinách. Do věci se proto musela vložit policie. Ta na začátku víkendu zajistila jednoho z organizátorů, jemuž sdělila podezření z přestupku proti veřejnému pořádku. Důvod je jednoduchý. Pořadatelé odmítli ztlumit reprodukovanou hudbu, přestože byla doba nočního klidu. Po tomto zásahu policie přece jen organizátoři hudbu ztišili.

Kvůli tomu, že se akce koná na soukromém pozemku, nemůže s ní rýmařovská radnice nic dělat. Starosta Luděk Šimko poukazuje na nedokonalou legislativu. Majitel pozemku, na kterém se technopárty koná dokonce organizátorům akce nabízí své prostory opakovaně a podle svých slov tomu tak bude i v budoucnu.

Letošní účast na rýmařovské technopárty byla mnohem nižší než loňská. Policejní zprávy uvádějí, že letos se akce účastní jen několik stovek lidí. Vše by mělo být ukončeno dnes nebo začátkem pracovnáho týdne.

Autor: Jan Skala

Související

stažený soubor
Zahraniční

Atentátník čekal na Trumpa v křoví 12 hodin. Už padla první obvinění

GXk-9A4boAA8MHS
Zahraniční

Kamala Harris odsoudila atentát na Trumpa. Jsem znepokojena, řekla

Nicolás_Maduro_(2019-10-25)_01
Zahraniční

Venezuela zadržela možné atentátníky. Je mezi nimi i výsadkář z Chrudimi

GXYvp0UWUAAEC08
Zahraniční

Vězni utíkali z věznice v Kongu. Při útěku hromadně znásilňovali delikventky