pátek 5. července 2024

Rozpolcení Japonci: Na jedné straně horu skrývá plachta, jinde kvůli ní zboří dům

První lidé se měli do nově postaveného desetipatrového bytového domu na předměstí Tokia stěhovat za pár dní. Mají smůlu, budova půjde k zemi. Zakrývá totiž výhled na horu Fudži.

GPhac6VaIAAbLLP

Novostavbu čeká rozebrání.
Zdroj: X

  • Novostavbu čeká rozebrání.
  • Zdroj: X

Napřed o snížení a potom o rozebrání objektu rozhodla společnost, která ji vybudovala potom, co se setkala s obyvateli okolí a zjistila, že se obávají o výhled na Fudži. Nastala tak zcela opačná situace než ve městě Fujikawaguchiko v prefektuře Yamanashi. Tam totiž ikonický výhled na nejvyšší horu země, který lákal tisíce turistů, zakrývá 2,5 metru vysoká a 20 metrů dlouhá bariéra. Městu došla trpělivost s desítkami špatně zaparkovaných aut, fotografujícími turisty, kteří se kvůli záběru vrhali do silnice mezi projíždějící auta a vršícími se hromadami odpadu. Návštěvníci za sebou nechávali spoušť a zmatky, ve městě ale neutratili téměř nic a strávili tam jen nezbytně dlouhou dobu pro vytvoření fotky. Podobné stížnosti se řeší i na dalších místech Japonska, třeba u takzvaného Mostu snů, z něhož je výhled také na horu Fudži.vní lidé se měli do nově postaveného desetipatrového bytového domu na předměstí Tokia stěhovat za pár dní. Mají smůlu, budova půjde k zemi. Zakrývala by totiž výhled na horu Fudži.

Napřed o snížení a potom o rozebrání objektu rozhodla společnost, která ji vybudovala potom, co se setkala s obyvateli okolí a zjistila, že se obávají o výhled na Fudži.

Nastala tak zcela opačná situace než ve městě Fujikawaguchiko v prefektuře Yamanashi. Tam totiž ikonický výhled na nejvyšší horu země, který lákal tisíce turistů, zakrývá 2,5 metru vysoká a 20 metrů dlouhá bariéra. Městu došla trpělivost s desítkami špatně zaparkovaných aut, fotografujícími turisty, kteří se kvůli záběru vrhali do silnice mezi projíždějící auta a vršícími se hromadami odpadu. Návštěvníci za sebou nechávali spoušť a zmatky, ve městě ale neutratili téměř nic a strávili tam jen nezbytně dlouhou dobu pro vytvoření fotky. Podobné stížnosti se řeší i na dalších místech Japonska, třeba u takzvaného Mostu snů, z něhož je výhled také na horu Fudži.

Související

F3Qnkr2WUAAvqMm.jpg
Cestování

Japonské kočičí ostrovy lákají turisty, krmení posílají lidé z celé země

japonská svatba
Zahraniční Vztahy

Seznamovací japonská aplikace má zabránit klesající porodnosti

GPIVLrObAAAvGfR
Zahraniční

Japonsko postihlo další zemětřesení. Udeřilo na stejném místě jako v lednu

profimedia-0869809477
Zahraniční

Konec trpělivosti s turisty: Ikonický výhled na horu Fudži zakryla plachta