úterý 22. října 2024

Roky vyšetřování skončily. Vrah varského vyhazovače si odsedí sedmnáct let

Sedmnáct let vězení, to je trest pro Petra Pávka za vraždu karlovarského vyhazovače. Vyšetřovatelům trvalo roky, než celý případ objasnili.

profimedia-0765872599

Soud řešil vraždu karlovarského vyhazovače.
Zdroj: Profimedia

  • Soud řešil vraždu karlovarského vyhazovače.
  • Zdroj: Profimedia

Po dvanácti letech se české policii a soudům podařilo dotáhnout do konce případ známého karlovarského vyhazovače Antonína Součka. Za jeho vraždu poslal Krajský soud v Plzni na sedmnáct let za mříže Petra Pávka. Další dva obžalované zprostil viny z nedostatku důkazů. Málo důkazů shromáždila policie i na Pávka, ale loni se týmu, který vyšetřuje neobjasněné případy, podařilo rozpovídat důležitého svědka, který měl Pávkovi na vraždu opatřit střelnou zbraň.

Pávek a další obžalovaný Součka vylákali začátkem října 2011 do autoservisu v centru Karlových Varům, kde jej měl Pávek střelit do zad a do hlavy. Tělo pak oba zabalili do koberce a odvezli do lesa mezi obce Hlinky, Přílezy a Toužim, kde na něj naházeli hromadu dřeva, kterou následně zapálili. Ohořelé tělo našel hajný, který případ oznámil na policii.

Podle výsledků vyšetřování měly za vším stát malicherné spory mezi Součkem a bývalým majitelem karlovarské diskotéky Brooklyn. Ten si údajně měl muže na vraždu najmout a každému z nich zaplatit dvě stě tisíc korun.

Všichni obžalovaní včetně Pávka vinu odmítli. Rozsudek není pravomocný, Pávek se proti němu na místě odvolal, a tak se bude případem zabývat vrchní soud.

Autor: Jan Skala

Související

WhatsApp Image 2024-10-22 at 14.56.25
Krimi

Policie obvinila primáře Domažlické nemocnice. Nyní se rozhodne o vazbě

profimedia-0924577469
Zahraniční

Průlom v korupčním skandálu. Peruánský exprezident dostal 20 let vězení

GacU2BIbEAI0rOm
Krimi

Vražedná střelba otřásla severem USA. 15letý chlapec vystřílel rodinu

879e9334-e7ea-4b8d-9ba1-7a45ab255d44
Domácí Exkluzivně

Musel to být zkrat. Byl to vyrovnaný člověk, tvrdí okolí o vraždícím primáři