pátek 17. května 2024

Říjen na streamu: Druhá půlka měsíce nabídne dvě české novinky i sci-fi detektivku

Dva české seriály s premiérou během druhé poloviny října se budou vymykat tuzemským standardům. Nepůjde o telenovely, ani typické kriminálky.

Jan Révai a Jakub Štáfek v sérii Extraktoři

Jan Révai a Jakub Štáfek v sérii Extraktoři
Zdroj: Voyo

  • Jan Révai a Jakub Štáfek v sérii Extraktoři
  • Zdroj: Voyo

Druhá polovina října nenabízí, tak zvučné premiéry, jak ta první. Přesto se však nejedna zajímavá novinka najde. Prvním pánem na holení je titul Banáni z dílny Primy. Česká série se inspirovala skutečnou kauzou, kdy se v jednom z českých supermarketů našlo v krabicích s banány velké množství kokainu.

Za mne by byl hřích nezafabulovat si nad tímto námětem a neudělat nějakou zábavnou sérii. Tady se producentům a autorovi povedl vytvořit velmi zajímavý příběh s krásnými postavami a je velká radost na tom pracovat,“ uvedl režisér série Vojtěch Moravec (Hádkovi). V hlavních rolích se představí Cyril Dobrý, Sandra Nováková a Ondřej Malý. Banáni mají osm epizod. Premiéra je stanovená na 18. října na platformě prima+.

O den později má na Netflixu premiéru britská sci-fi detektivka Těla se Stephenam Grahamem (Bod varu) v hlavní roli. Jde o adaptací grafického románu Bodies od autora Si Spencera, který zkoumá jedinečnou konstrukci vyprávění, kdy je na Longharvest Lane v londýnském East Endu objevena stejná mrtvola ve čtyřech časových obdobích, v letech 1890, 1941, 2023 a 2053. Příběh tak prochází čtyřmi časovými rovinami v čele se čtyřmi detektivy, kteří se případu snaží přijít na kloub. Premiéra 19. října.

O týden později se přestaví v pořadí třetí série „amerických hororových historek“. Spin-off hororové série American Horror Story s názvem American Horror Stories vypráví v každé epizodě odlišný hororový příběh. Třetí sezóna přinese čtyři strašidelné příběhy již 26. října. Předešlé dvě řady jsou u nás dostupné na Disney+.

Dne 27. října chce postrašit i streamovací služba Apple TV+, ale na rozdíl od hororových historek si nebude vymýšlet. Namísto toho uvede čtyřdílnou dokumentární sérii Enfieldský poltergeist, který mapuje děsivý skutečný příběh o nejznámějším případu poltergeista doprovázený originálními zvukovými nahrávkami, které byly pořízeny přímo v londýnském domě během události v letech 1977 až 1979.

Posledním typem na konec října je český thriller Extraktoři z dílny Voyo. Šestidílná série sleduje čerstvě vytvořený tým české tajné služby, jež má za úkol pomáhat Čechům, kteří se v zahraničí ocitli v nouzi. Potřebují k tomu nejen špičkový výcvik a fyzickou kondici, ale i jazykové znalosti, kulturní a politický přehled, bystrý úsudek a schopnost rychle se rozhodovat. Hlavních rolí se zhostili Jakub Štáfek, Jan Révai a Pavla Gajdošíková. Premiéra 27. října.

Autor: Šimon Mitro

Související

Linda chce kuře!
Film a TV Streaming

Vítězný snímek Anifilmu je dostupný na streamu

Jennifer Lopez ve sci-fi Atlas
Film a TV Streaming

Květen na Streamu: Závěr Ivety a Lopez zachraňující lidstvo před umělou inteligencí

Martin Hofmann a Albert Čuba v minisérii Vedlejší produkt
Film a TV

Diváci se dostanou na hranu zákona v minisérii Vedlejší produkt

Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.
Film a TV Streaming

Voyo dotahuje Netflix. V Česku a na Slovensku má přes 800 tisíc předplatitelů