sobota 18. května 2024

Remíza s Dniprem Slavii na postup stačí

Fotbalisté Slavie s ukrajinským Dniprem-1 v odvetě remizovali 1:1. Díky jasné výhře 3:0 v úvodním utkání přesto pohodlně postoupili do finálového předkola Evropské ligy.

Mojmír Chytil v souboji s Eduardem Srapijem

Mojmír Chytil v souboji s Eduardem Srapijem
Zdroj: Profimedia

  • Mojmír Chytil v souboji s Eduardem Srapijem
  • Zdroj: Profimedia

Po jednoznačné výhře 3:0 v úvodním utkání třetího předkola Evropské ligy byli fotbalisté Slavie jasným favoritem také v odvetě s ukrajinským týmem Dnipro-1.

Navzdory tomu se ale na stadionu v Košicích, kde je Dnipro kvůli ruské invazi na Ukrajinu v pohárovém azylu, první radovali příznivci ukrajinského celku. To, když Valenty Rubchynskyi nechytatelnou střelou zpoza vápna propálil Ondřeje Koláře v bráně sešívaných a dal jim na cestu do kabin námět k přemýšlení.

Ve druhém poločase Slávisté poněkud ožili a hned v 53. minutě z toho byl gól. Jurečkův průnik po straně byl sice nejdříve označen za ofsajd, ale po zásahu VARu byla nakonec branka uznána.

I ve zbytku utkání byli svěřenci Jindřicha Trpišovského aktivnějším týmem. S přibývajícími minutami, které přibližovaly postup, hráli ale Pražané někdy až s přílišnou lehkostí, která vítězný gól nepřinesla.

Nicméně remíza 1:1 v součtu s vysokou výhrou z prvního duelu Slávistům na postup bohatě stačila. Ve finálovém předkole Evropské ligy vyzve Slavia další ukrajinský celek FK Zorja Luhansk.

Autor: Ota Černý

Související

haraslin profimedia-0872035001.jpg
Fotbal Derby

Derby bez branek. Sparta drží pohodlný náskok

Poslední letošní derby pražský "S" může rozhodnout o titulu.
Fotbal Fortuna Liga

Druhé kolo nadstavby přináší zásadní derby

profimedia-0868636369.jpg
Fotbal

Spartě chybí k titulu čtyři kroky

doudera-podpis-TOP.jpg
Fotbal

Až do 2028. Douděra prodloužil