čtvrtek 19. září 2024

Relax nebo Power Of Love? Vrací se jeden ze symbolů osmdesátých let

Přežila jejich hudba šestatřicetilou pauzu? Frankie Goes To Hollywood se budou snažit na květnové Eurovizi v Liverpoolu ukázat, že patří i do současnosti.

Frankie Goes To Hollywood

Návrat po šestatřiceti letech. Britští Frankie Goes To Hollywood se objeví na Eurovizi.
Zdroj: BBC

  • Návrat po šestatřiceti letech. Britští Frankie Goes To Hollywood se objeví na Eurovizi.
  • Zdroj: BBC

Šestatřicet let, tolik uplynulo od doby, kdy spolu v původním složení naposledy hrála britská kapela Frankie Goes To Hollywood. Za pár dní už tento údaj platit nebude, protože 7. května by formace řazená k synth popu či new wave osmdesátých let měla objevit jako speciální host na akci Eurovision Song Contest, která se uskuteční v domovském Liverpoolu.

Členové kapely spolu podnikli několik pokusů o plnohodnotný comeback, ale vždy u toho chyběl ten nejdůležitější, zpěvák Holly Johnson. Poté, co v devadesátých letech utekl hrobníkovi z lopaty, když se zotavil z nákazy virem HIV, hrál pouze sám. Nyní poprvé kývl na nabídku postavit se znovu do čela Frankie Goes To Hollywood.

Kapela si udělala největší jméno v polovině osmdesátých let, kdy vydala debutové album Welcome To The Pleasuredome, kam umístila i své dva největší hity: baladu The Power Of Love a energickou Relax, která se stala neoficiální hymnou homosexuálních klubů ve Velké Británii a Americe.

V tehdejším Československu obě skladby zpopularizoval film Bony a klid, kam kapela svou hudbu poskytla za symbolickou jednu korunu.

Autor: Jan Skala

Související

1000010533
Hudba

Nová sestava Linkin Park se rozpadá. Na turné s nimi nevyrazí kytarista Delson

Nadšení členek kapely Vesna, když zjistili, že jedou reprezentovat Česko na letošní Eurovizi.
Hudba

Píseň, která bude Česko zastupovat na Eurovizi, vzbuzuje silné emoce

Vesna
Hudba

Vesna pojede za Česko na Eurovizi

Jim Carrey jako Grinch
Film a TV Vánoce

Výběr vánočního programu na Boží hod