čtvrtek 2. května 2024

Reklama s transsexuálem jako pohroma pro pivovar. Kid Rock rozstřílel plechovky

Reklama s transgender influencerkou naštvala americkou veřejnost do té míry, že přestala kupovat pivo Bud Light. Zpěvák Kid Rock plechovky demonstrativně rozstřílel.

tranďák a pivo

Dylan Mulvaney plus Bud Light a problém je na světě.
Zdroj: Youtube

  • Dylan Mulvaney plus Bud Light a problém je na světě.
  • Zdroj: Youtube

Stačila jedna reklama, kde pivo Bud Light, vlajkovou loď pivovaru Anheuser-Busch propaguje transgenderová influencerka Dylan Mulvaney a je z toho skoro pohroma. Drtivá většina Američanů totiž okamžitě zahájili bojkot pivovaru. To se podepsalo na dramatickém propadu prodeje Bud Light, který v květnu v pozici nejprodávanějšího piva nahradilo Modela Especial. List The Wall Street Journal dokonce píše o trvalém poškození společnosti Anheuser-Busch na trhu.

Pivovar ve své strategii chtěl oslovit nové zákazníky a proto spolupráci s transgender influencerkou navázal už v dubnu. Tehdy Mulvaney ve svých videích o novém životě v ženském těle na sociálních sítích prezentovala dárky, které od Anheuser-Busch dostala. V tu chvíli se situace na trhu začala otáčet a pivovar brzy přišel o své výsadní postavení. Firma na to konto rozdala výpovědi tvůrcům kampaně.

Proti pivovaru se nepostavila jen pijácká veřejnost, reklama vzbudila vlnu odporu i mezi některými celebritami. Po chuti není legendárnímu kytaristovi Tedu Nugentovi ani zpěvákovi Kid Rockovi, který na sociální sítě umístil video, kde rozstřílel plechovky s logem Bud Light.

Autor: Jan Skala

Související

Building_a_New_Scotland_-_Creating_a_modern_constitution_for_an_independent_Scotland
Zahraniční

Bude mít Skotsko nového Morozova? Schválilo udavačský zákon o nenávisti

Ivan Trojan v reklamním spotu Českých drah.
Ostatní

Herci jsou v reklamách oblíbení. Ovlivňují postoj lidí ke značce

H&M
Zahraniční

H&M stáhla reklamu na školní uniformy. Prý sexualizovala děti

GCr7xJpW4AAqRv8
Domácí

"Já jsem dveře. Ježíš." Takzvaná Jesus tram jezdí nově Liberci