Prodejem cizích kol si vydělával na drogy

Kriminalistům z Pardubického kraje se podařilo dopadnout muže, který má na svědomí rozsáhlou sérií krádeží jízdních kol.

Zloděj kol dopaden

Zloděj kol dopaden
Zdroj: Policie České republiky

  • Zloděj kol dopaden
  • Zdroj: Policie České republiky

Pachatel vnikal na pozemky rodinných domů na Chrudimsku, kde kradl volně odstavená jízdní kola. Ta používal do té doby, než se mu někde jinde zalíbilo jiné. To „staré“ buď prodal, nebo ho na místě činu odstavil a vyměnil za lepší. Nejdražší kolo, které se mu podařilo odcizit, bylo vyčísleno na částku 140 tisíc korun.

Díky získaným kamerovým záznamům se kriminalistům podařilo zmapovat trasu pachatele a následně zjistit jeho totožnost. Bohužel se jednalo o osobu bez domova, tudíž bylo policistům jasné, že jeho zadržení bude dílem policejního štěstí a náhody,“ dodal pro Minutové zprávy komisař Lukáš Maier z chrudimské kriminálky. Policistům se zloděje podařilo dopadnout díky všímavé ženě.

Jde o šestadvacetiletého muže s bohatou trestní minulostí. Majetkových loupeží se dopouštěl i přesto, že byl v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost odsouzen. Skončil ve vazbě a hrozí mu až 5 let vězení.

Část jízdních kol se již podařilo vrátit majitelům. Bezdomovec si podle kriminalistů chtěl prodejem kradených kol „vydělat“ na nákup drog.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Policie ČR

Související

nehoda
Domácí

Za posledních 14 let došlo ke čtvrt milionu nehod nákladních vozidel

Policie ČR
Krimi

Bezdomovci se poprali o telefon. Ve hře je deset let vězení

Parní vlak v Dolní Lipce.
Domácí Tipy na výlety

Dolní Lipka ožije parními vlaky

GV6NHQkXYAAVpee
Domácí

Brno vyděsila bomba z války. V Litvínově se stále ještě vyčkává