pondělí 20. května 2024

Příští rok čeká pracující spousta volna. Státní svátky vychází na všední dny

Přinášíme přehled volných dnů pro rok 2023. V květnu nás čekají dva prodloužené víkendy.

2023

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels/Engin Akyurt

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels/Engin Akyurt

Letošní krátké Vánoce nespasí ani Nový rok, který připadá na neděli. Následující tři měsíce nečeká pracující žádné volno. Prvního prodlouženého víkendu se zaměstnanci dočkají až o Velikonocích. Velký pátek připadá na 7. dubna a Velikonoční pondělí na 10. dubna. Necelý měsíc po Velikonocích nás čeká dvojité volno. Svátek práce 1. května a Den vítězství 8. května připadají na pondělí, tudíž nás na jaře čekají dva prodloužené víkendy za sebou.

Velmi volný týden čeká pracující i v červenci. Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje přísluší středě 5. července a Den upálení mistra Jana Husa o den později, na čtvrtek 6. července.

I další svátky vychází slibně. Den české státnosti oslavíme ve čtvrtek 28. září a Den boje za svobodu a demokracii v pátek 17. listopadu. Pouze Vznik samostatného československého státu vychází na víkend, a to sobotu 28. října.

I další Vánoce zní slibně. Štědrý den bude v neděli 24. prosince a tudíž první i druhý svátek vánoční připadne na pondělí a úterý. Do nového roku vstoupíme v pondělí.

Autor: Šimon Mitro

Související

peníze
Ekonomika

Česká republika klesla v Indexu prosperity

vodovod
Domácí

České domácnosti stále šetří vodou

Staroměstské náměstí
Domácí

Česko hlásí za první čtvrtletí přes čtyři miliony turistů

vitamíny
Zdraví

Doplňky stravy pravidelně užívá každý třetí Čech