pátek 17. května 2024

Princ Harry vydává třaskavou knihu, Williama obviňuje z napadení

Princ Harry příští týden vydává novou knihu, která vyvolává kontroverze už teď. Královská rodina na mediální obvinění tradičně nereaguje.

Kensingtonský palác

Ilustrační foto
Zdroj: Pixabay.com

  • Ilustrační foto
  • Zdroj: Pixabay.com

Vévoda ze Sussexu podle deníku Guardian, který kopii knihy získal ještě před vydáním, uvedl, že ho jeho bratr a následník trůnu princ William fyzicky napadl. William prý také kritizoval Harryho ženu Meghan. „Chytil mě za límec, strhl mi přívěsek a srazil mě na zem,“ uvádí deník citaci z knihy.

Kniha prince Harryho nazvaná Spare (Náhradník – odkazuje k žargonu britské aristokracie, kdy prvorozený syn byl dědicem a druhý jakousi pojistkou), která vyjde příští úterý, přinese jistě řadu další detailů z života královské rodiny. Podle BBC prý Kensingtonský palác prince Williama ani Buckinghamský palác krále Karla III. obvinění komentovat nebudou.

Kniha navazuje na seriál Netflixu, kde Harry s Meghan popisovali těžkosti života v královské rodině i vztah s ostrovními médii. Ani k tomu se král a jeho příbuzní nevyjadřovali. Dokument i vydání knihy je přesto velmi nestandardním prostředkem, jak se vypořádat se slavnou rodinou. Královská rodina má tradičně omezené prostředky, jak s nařčeními bojovat. Nelze očekávat, že by se panovník do sporu osobně vkládal a uceleného obrázku se patrně delší dobu nedočkáme.

Zdroj: BBC, The Guardian

Související

Nissan
Ekonomika Elektromobily

Nissan investuje miliardy do výroby elektromobilů ve Velké Británii

Green_Investment_Summit_(51652934245)
Zahraniční

Khan je staronovým starostou Londýna. Opozice mu vyčítá bezpečnost ve městě

GMgnyGlXUAACLHs
Zahraniční

Deportace začaly. Britská policie zatýká první migranty a posílá je do Rwandy

profimedia-0869114633
Zahraniční

Karel III. se vrátil k plnění veřejných povinností