pátek 17. května 2024

Praha znovu zakáže vjezd do části Starého Města

Vyhláška zakáže nejpozději do poloviny roku vjezd do části Starého Města kolem Pařížské ulice, a to v době od 22 do 6 hodin. První pokus o ni skončil fiaskem.

403628133_10160704498498955_1780574005581824657_n

Zneplatněný zákaz vjezdu.
Zdroj: facebook.com

  • Zneplatněný zákaz vjezdu.
  • Zdroj: facebook.com

‚‚Smysl vyhlášky spočívá ve změně dopravního značení v ulicích Králodvorská, Dlouhá, Soukenická, Kozí, Pařížská, Břehová, Revoluční, Dvořákovo nábřeží a 17. listopadu, jejímž zavedením bude zklidněná stěžejní část Starého Města. Vyhláška se bude týkat všech motorových vozidel s výjimkou dopravní obsluhy,“ uvedla starostka první městské části Terezie Radoměřská. ‚‚Cílem opatření je snížit hluk v nočních hodinách, na který si obyvatelé této rezidenční oblasti dlouhodobě stěžují,“ dodala.

Noční zákaz vjezdu do části centra už první městská část zavedla loni v listopadu, odbor pozemních komunikací a drah Hlavního města Prahy jej však zrušil. ‚‚Nyní jsme návrh s magistrátem předem projednali a následně upravili podle jeho připomínek,“ potvrdil radní pro dopravu Vojtěch Ryvola. ‚‚Jednalo se spíše o formální změny, v principu se jedná o stejné opatření, jako bylo to loňské,“ uzavřel radní s tím, že s ohledem na všechny lhůty a případná odvolání by vyhláška měla začít platit nejpozději v polovině letošního roku.

Související

Mládě orangutana narozené 2. května je sameček.
Domácí Fauna

Mládě orangutana v Zoo Praha je sameček. Jméno určí veřejnost

oroqxdvchuwjokjhnndhjkjzzncfodxfporof
Domácí

Silničáři nestihnou opravu Barrandovského mostu do konce prázdnin

Noví lední medvědi v Zoo Praha.
Domácí Fauna

Pražská zoo má dvojčata ledních medvědů

Hilton_prague_bush_2007_1913 (1)
Ekonomika

Pražský Hilton je znovu na prodej. Cena dosahuje astronomické částky