pondělí 20. května 2024

Poslední krok do Evropy musí Plzeň udělat v Kazachstánu

Fotbalisté Plzně čeká poslední soupeř v předkolech Evorpské konferenční ligy. O účast ve skupinové fázi se utkají s Tobolem Kostanaj.

Trenér Plzně Miroslav Koubek

Trenér Plzně Miroslav Koubek
Zdroj: Profimedia

  • Trenér Plzně Miroslav Koubek
  • Zdroj: Profimedia

Poslední krok v cestě do skupinové fáze Evropské konferenční ligy mají před sebou fotbalisté Viktorie Plzeň. Ti nejprve ubojovali postup přes kosovskou Dritu, aby v následujícím předkole už s daleko větším přehledem vyřadili Gziru United z Malty.

Nyní čeká Západočechy zdaleka nejdelší výjezd, až do Kazachstánu. Tam se v rámci 4. předkola Evropské konferenční ligy střetnou o postup do skupinové fáze této soutěže s týmem Tobol Kostanaj.

Viktoriáni absolvovali desetihodinový let, po kterém budou muset předvést kvalitní výkon, aby potvrdili roli favorita. Jak ví i plzeňský útočník Tomáš Chorý, pomoci by mohla vítězná vlna, na které se momentálně svěřenci Miroslava Koubka vezou.

„Máme za sebou šest výher v řadě a jsme v dobré psychické pohodě. Ale čeká nás bojovné utkání, soupeř má rychlé kraje a zejména levá strana bude nebezpečná,“ řekl Chorý před odletem do Kazachstánu.

Kvůli časovému posunu je začátek úvodního utkání mezi Tobolem Kostanaj a Viktorií Plzeň ve čtvrtek 24. srpna už od 16:00 našeho času. Odveta je na programu o týden později od 19:00.

Autor: Ota Černý

Související

6b120c1291cbc58f9479f3dcad4c986e
Krimi

Pád kazašského ministra dokonán. Za vraždu manželky jde na 24 let do vězení

Pavel Šulc. Viktoria Plzeň
Fotbal Boj o Evropu

Boleslav přeskočila Baník v boji o Evropu, plzeňský Šulc znovu vede tabulku střelců

Hrdinou semifinále se stal Ayouba El Kaabi.
Fotbal EKL

Barákovy Fialky ve finále EKL narazí na Olympiakos

profimedia-0868636369.jpg
Fotbal

Spartě chybí k titulu čtyři kroky