pondělí 20. května 2024

Poslanec Kobza míří k soudu. Za svá slova se omluvil, ale zpět je nevzal

Omluva nezabrala a vedení filozofické fakulty ji považuje za nedostatečnou. Poslance SPD proto chce hnát k soudu.

323938685_827594464997865_8837735425708656233_n

Poslanec SPD Jiří Kobza půjde k soudu.
Zdroj: Facebook Jiří Kobza

  • Poslanec SPD Jiří Kobza půjde k soudu.
  • Zdroj: Facebook Jiří Kobza

U soudu s největší pravděpodobností skončí kauza poslance opoziční SPD Jiřího Kobzy kvůli jeho výrokům na adresu útočníka, který 21. prosince zastřeli na půdě Filozofické fakulty Univerzity Karlovy 14 lidí. Řekl, že střelec byl produktem inkluzivního progresivistického školství. Poté, co na něj rektorka fakulty Milena Králíčková podala trestní oznámení, se poslanec za svá slova omluvil.

Kobzova omluva je ale podle vedení fakulty zcela nedostatečná a nelze ji chápat tak, že by poslanec svá slova vzal zpět. Podle České konference rektorů byl výrok za hranicí morálky a lidskosti. Od jeho vyjádření se nakonec důrazně distancovala i jeho strana SPD, kdy její předseda Tomio Okamura uvedl, že Kobzův výrok nevyjadřuje stanovisko celé strany.

„Příspěvek s otázkami, proč došlo k této tragické události, jsem psal v momentu, kdy jsem měl velikou zlost nad zmařenými životy. Rozhodně jsem se nechtěl nikterak dotknout rodin obětí a dalších účastníků této tragédie či narušit pietu. Proto bych se touto cestou chtěl omluvit všem, kdo by se mohli cítit dotčeni,“ napsal Kobza ve své omluvě. Jeho slova však na úrodnou půdu už nepadla.

Co konkrétně Jiří Kobza řekl?

„Podle médií úspěšný absolvent FF UK, která je základnou elity progresivismu a je známá tím, že naskočí na jakoukoliv šílenost z EU (v tomto směru protesty filozofů proti klimatickým cyklům planety byly obzvláště tragikomické), sebere doma zbraně a jde vystřílet svoji školu, své kamarády a spolužáky. Není to tedy žádný konzervativní dezolát, Putinův agent či podporovatel SPD, ale špičkový produkt inkluzivního progresivistického školství."

Autor: Jan Skala

Související

U studentů vítězí ve volbách do europarlamentu vítězí STAN s Danuší Nerudovou.
Domácí Eurovolby

Studenti by v eurovolbách volili STAN a Piráty. Fandí také Motoristům

Andrej Babiš
Domácí

Časy rekordních zisků jsou pryč. Volby by vyhrálo ANO, ale náskok se zmenšuje

GNycFnEWMAAucE5
Krimi

Další synagoga měla shořet. Francouzská policie útočníka zastřelila

441606119_882025303966077_2169710962124089751_n
Domácí

Na vánočním večírku se pil alkohol. Jurečkův resort za to zaplatí pokutu