čtvrtek 10. října 2024

Po nárazu do stromu zemřel na Strakonicku mladý řidič

Život mladého muže vyhasl dnes ráno při tragické nehodě na Strakonicku. Mladík za volantem BMW narazil s vozem do stromu. Při nehodě utrpěl fatální zranění, kterým na místě nehody podlehl.

tragická nehoda

tragická nehoda
Zdroj: Policie České republiky

  • tragická nehoda
  • Zdroj: Policie České republiky

K nehodě vyjížděli dopravní policisté po šesté hodině ranní. Stala se na silnici I. třídy číslo 20, v úseku Libějovice – Černěves na Strakonicku.

Řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povaze a stavu komunikace. Hmotná škoda na vozidle je předběžně vyčíslena na 150 000 korun,“ doplnila jihočeská policejní mluvčí Martina Joklová.

Při dopravní nehodě utrpěl mladík natolik vážná zranění, že jim i přes veškerou pomoc záchranářů na místě podlehl. Hlavní tah tak musel být na několik hodin zcela uzavřen a řidiči museli využít objízdných tras přes Vodňany, Bavorov, Netolice a Novou Hospodu.

Policisté opět nabádají řidiče k větší opatrnosti. V tomto období je třeba stále počítat s tím, že na některých místech mohou být komunikace zledovatělé a je tedy nutné přizpůsobit rychlost jízdy těmto klimatickým jevům.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Policie České republiky

Související

nehoda
Domácí

Za posledních 14 let došlo ke čtvrt milionu nehod nákladních vozidel

HZSČR
Domácí

Počet hasičských zásahů v letošním roce výrazně narostl

autonehoda
Domácí

O víkendu zemřelo na silnicích pět lidí

autonehoda
Domácí

Počty smrtelných nehod při střetech se stromy klesají