čtvrtek 19. září 2024

Po 31 letech byla zjištěna identita zavražděné s vytetovanou růží

Případ ženy s květinovým tetováním byl po 31 letech vyřešen. Identifikace se podařila díky projektu Identify Me pod záštitou Interpolu.

Žena, jež byla před 31 lety zavražděna, byla identifikována jako Rita Roberts.

Žena, jež byla před 31 lety zavražděna, byla identifikována jako Rita Roberts.
Zdroj: Interpol

  • Žena, jež byla před 31 lety zavražděna, byla identifikována jako Rita Roberts.
  • Zdroj: Interpol

Belgická, nizozemská a německá policie ve spolupráci s Interpolem vyřešila po 31 letech jeden z neobjasněných případů vražd. Dne 3. června 1992 bylo nalezeno tělo ženy u odtoku belgické řeky Schijn v Antverpách. Nejvýraznějším fyzickým znakem ženy bylo květinové tetování na levém předloktí v podobě černého květu růže se zelenými listy a nápisem R'Nick. Identitu oběti se podařilo objasnit díky souhlasu rodiny oběti a antverpského státního zastupitelství.

Jednatřicetiletá Rita Roberts přišla do Antverp z Cardiffu v únoru 1992. Posledním kontaktem byla pohlednice, kterou Roberts poslala své rodině. Letos v květnu byla spuštěna operace Identify Me, která má za úkol objasnit identity 22 zavražděných žen. Operace získala významnou mediální pozornost a vyústila v přes 1 250 tipů od veřejnosti.

Díky iniciativě Identify Me byla zjištěna identita Roberts. Člen její rodiny žijící ve Velké Británii rozpoznal tetování ve zprávách a informoval Interpol a belgické orgány prostřednictvím webové stránky Identify Me. Rodina poté cestovala do Belgie, setkala se s vyšetřovateli a oficiálně identifikovala svou pohřešovanou příbuznou.

Zpráva byla šokující a srdcervoucí. Naše vášnivá, milující a svobodomyslná sestra nám byla krutě odebrána. Nejsou slova, která by skutečně vyjádřila žal, který jsme tehdy cítili a cítíme i dnes,“ uvedla rodina zavražděné v oficiálním prohlášení. S odhalením identity belgické úřady vyzývají veřejnost, aby přispěla jakýmikoli informacemi ohledně Rity Roberts nebo okolností její smrti prostřednictvím online formuláře na webové stránce Interpolu.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Interpol

Související

zbraň
Krimi

Sedmičlenná rodina v Jihoafrické republice byla povražděna při sledování televize

skynews-kristina-joksimovic_6682614
Zahraniční

Manžel modelku zabil, rozřezal a rozmixoval. Chtěl s ní krmit psy

profimedia-0888702726
Krimi

Vrah 14letého chlapce bude sedět 18 let, potvrdil Vrchní soud

euro
Ekonomika

Inflace v eurozóně klesla na 2,2 procenta